Det blev inget evenemang för Intels diskreta grafikkort ”Arctic Sound”, istället kommer ”Architecture Day” att hållas den 11 december.

I början av veckan cirkulerade ett rykte om att Intel i december månad skulle hålla ett evenemang med fokus på diskreta grafikkort. Mer specifikt var det företagets kommande grafikarkitektur Arctic Sound som förväntas lanseras under år 2020.

Så blev dock inte fallet och ryktet dementerades av Raja Koduri som via Twitter bekräftade att evenemanget kommer att handla om företagets kommande arkitekturer. Bland dessa arkitekturer spekuleras ryktade Comet Lake på 14 nanometer att finnas.

Architecture Day kommer att delas upp i två sessioner. Den första under morgonen där Intels arkitekturstrategi kommer att stå som huvudfokus. Exakt vad detta innebär nämns dock inte, men nuvarande och kommande processorarkitekturer förväntas hålla stora roller under denna del av evenemanget.

Den del av evenemanget som tar plats under eftermiddagen kommer att fokusera på hårdvaruframsteg inom både konsument och serversegmenten.

Det återstår att se om Arctic Sound kommer att få någon plats under evenemanget. Även ett möjligt framträdande av Intels Ice Lake-arkitektur baserad på 10 nanometer som gäckat företaget i snart fyra år är i skrivande stund osäkert.

Det är även oklart om allmänheten kommer att få möjlighet att delta i evenemanget via livestream eller om det endast blir inbjuden media som får närvara.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid