Tillsammans med renderade bilder på hur Intel Arc Alchemists referenskylare sägs se ut har Youtube-kanalen Moore’s Law Is Dead även bjudit på uppgifter om dess lanseringsfönster som nu påstås ha läckt.

Intels diskreta grafikkort ur Arc Alchemist-serien förväntas landa inom en relativt snar framtid. Nu har Youtube-kanalen Moore’s Law Is Dead (MLID) publicerat en video där man visar upp vad som sägs vara designen på grafikkortens referenskylare.

Tillsammans med de renderade bilderna serveras även ett påstått lanseringsfönster för serien som nu sägs vara 2022 års andra kvartal. Innan grafikkorten för stationära datorer landar på butikshyllorna sägs Intel sjösätta enheter för bärbara datorer under årets första kvartal.

För att behålla sina källors anonymitet ska MLID ha bett en vän animera en kort video där grafikkortet visas upp. Detta efter att ha haft flera samtal med källor för att kunna få kylarlösningen beskriven så detaljerat som möjligt. Ovanstående bilder representerar således inte nödvändigtvis exakt vad vi kommer att få se när det kommer till estetik och dylikt hos Arc Alchemist.

De renderade bilderna ska även ha baserats på den upplaga av Arc Alchemist som kommer med 512 exekveringsenheter. Alltså vad som förväntas bli seriens flaggskepp vid lansering. Vi ser att det kan röra sig om en kylarlösning som tar upp två expansionsplatser och som utrustats med två axialfläktar. Enligt bilderna är det en 8-pin och en 6-pin kontakt som står för strömförsörjningen. Vi ser också hur referenskylaren till synes har besmyckats med RGB-belysning. Sett till videoanslutningar ser det ut att bli en relativt standardiserad uppsättning med en HDMI-port och tre DisplayPort-anslutningar.

I sedvanlig ordning rekommenderas en nypa salt tillsammans med obekräftad information. Intel har fortfarande inte avtäckt den kommande grafikkortsserien officiellt. Allt mer information börjar bli tillgänglig men det är fortfarande en hel del kring Intel Arc Alchemist som förblir en gåta.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid