Allt fler rykten kring Intels Arc Alchemist-grafikkort sprids och nu påstås de första specifikationerna för instegsmodellen ha röjts.

Exakt när Intels kommande grafikkort kommer att inta sina platser på butikshyllorna är i skrivande stund fortfarande något oklart. Vi vet att lanseringen kommer att ske någon gång under 2022 års första halva. Dock har Intel inte givit något officiellt lanseringsfönster för någon av de kommande modellerna.

Trots avsaknaden på lanseringsdatum är det ingen brist på rykten kring den kommande familjen av grafikkort. Allra senast är det de första specifikationerna för instegsmodellen med 128 exekveringsenheter som nu ska ha läckt ut. Det är Youtube-kanalen Moore’s Law is Dead som pratat om grafikkortet videominne.

Enligt Youtube-kanalen ska källor ha bekräftat att instegsmodellen kommer att lanseras för bärbara datorer under 2022 års första kvartal. Sedan ska den diskreta upplagan av grafikkortet lanseras under det andra kvartalet. Sett till videominnet hävdar han att den är sex gigabyte GGR6-minne som gäller för det diskreta grafikkortet. Detta med en minnesfrekvens på 16 Gbps och en 96-bit bred minnesbuss. Den bärbara upplagan sägs få nöja sig med fyra gigabyte 14 Gbps-minne och en 64-bit bred minnesbuss.

Instegsmodeller har tidigare ryktats få ett TDP-värde på 75 W och en klockfrekvens på mellan 2,2 och 2,5 GHz. Vi vet inte vad Intel planerar att sätta för en prislapp på enheten. Däremot spekuleras det att det inte helt förvånansvärt kommer att röra sig om en prislapp på runt 2 000 kronor eller en gnutta lägre.

I sedvanlig ordning rekommenderas det att obekräftad information tas med en nypa salt. Intel har i skrivande stund inte bekräftat mycket alls kring de olika grafikkorten som är på väg. Blir det som ryktat en lansering under första kvartalet 2022 kommer Intel förhoppningsvis avtäcka de kommande produkterna officiellt inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid