Att Intel ämnar att lansera processorserien Alder Lake-S under årets andra halva har varit känt under en längre tid nu. Många spekulationer menade dock att att lanseringen kunde ske under slutet av sommaren. Något det senaste ryktet skjuter ner.

Ett nytt rykte från Wccftech hävdar att Intels nästa processorarkitektur kommer att sjösättas någon gång under november månad. Under de senaste veckorna ska Intel ha börjat diskutera lanseringen av arkitekturen med sina partners och det är då inte sensommaren som får husera lanseringen enligt ryktet.

Alder Lake-S har även ryktats komma med en ny styrkrets vid namn Z690. Moderkort utrustade med denna styrkrets hävdas komma utrustade med stöd för nya tekniker som PCI Express 5.0 och även DDR5 för internminnen. Detta innebär dock att moderkort med styrkretsar ur H eller B-serien kan komma att stanna kvar på DDR4 för internminnen.

Alder Lake kommer att bli Intels första processorer 10 nanometer för stationära datorer. Arkitekturen kommer även att använda en så kallad hybriddesign när det kommer till processorkärnorna. De kommande processorerna väntas även ha mer rektangulära yttermått. Något som kommer att innebära en ny processorsockel som lanseras i samband med Alder Lake-S.

Den så kallade big.LITTLE-designen blandar små energieffektiva processorkärnor och stora, prestandafokuserade kärnor i en och samma processor. Likt den design ARM-processorer använt. Exakt hur passande denna hybriddesign kommer vara för prestandahungriga stationära datorer återstår dock att se.

Således är det november månad som står för lanseringen av Intels nästa processorarkitektur för stationära datorer. Förutsatt att ryktet stämmer det vill säga. Intel har inte bekräftat exakt när de nya processorerna kommer att bli tillgängliga så informationen bör tas med en nypa salt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid