En bild som sägs vara Intels planerade uppsättning av Alder Lake-baserade processorer för bärbara datorer cirkulerar nu online. En bild som kan vara en bekräftelse på flera rykten som tidigare har spridits. 

Enligt tidigare rykten sägs Intels bärbara processorer baserade på Alder Lake erbjuda upp till åtta högpresterande ”Golden Cove”-kärnor och åtta energieffektiva ”Gracemont”-kärnor. Dessa rykten späs nu på igen med en bild på vad som sägs vara Intels planerade processorer för laptops baserade på denna komma arkitektur.

Bilden som påstås komma från Intel själva visar att tillverkaren planerar att släppa lös den kommande hybridarkitekturen som tar över efter Lakefield som snart går i pension. Allt från processorer med en högpresterande och fyra effektiva kärnor för surfplattor till högpresterande enheter med totalt 16 kärnor. Bilden menar även att vi kan komma att se mellan 32 och 96 exekveringsenheter när det kommer till de integrerade grafikkretsar som planerats för processorerna.

Bilden visar också att samtliga segment kommer med TDP-värden som tillverkare själva kan justera. Hos surfplattor rör det sig om mellan fem och sju watt. På motsatta sidan av spektrumet hittar vi processorer med TDP-värden på mellan 45 och 55 watt. Dessa entusiastenheter sägs även komma upplåsta för överklockning.

Visar sig ovanstående bild stämma överens med Intels Alder Lake-planer kommer arkitekturen att hittas i betydligt fler segment än företagets första hybridarkitektur. Detta är även endast de processorer som sägs komma till de bärbara segmenten. Alder Lake förväntas även lanseras till stationära datorer vilket skulle innebära en rejält utbredd arkitektur från det blå laget.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid