Intels återkommande problem med övergången till en tillverkningsteknik på 10 nanometer ska enligt en ny rapport ha lett till att företaget övergett tekniken helt och hållet. Något som nu dementerats av Intel själva.

Intel har under de senaste åren mött problem efter problem när det kommer till att röra sig från 14 nanometer (nm) tillverkningsteknik ner till 10 nm. Till en början var 10 nm tänkt att börja rullas ut under år 2015, men så har fallet uppenbarligen inte blivit. I sin senaste uppskattning om ett lanseringsfönster har Intel bekräftat att man siktar på att lansera 10 nm-baserade processormodeller under slutet av år 2019.

Företagets fortsätta förseningar har legat till grund för otaliga rykten och spekulationer om företagets planer och exakt vad det kan vara som försenar 10 nm så pass. Så sent som igår publicerades en rapport av hemsidan SemiAccurate som menar att Intels planer ändrats drastiskt. Rapporten hävdar att den blå processorjätten valt att lägga ner utvecklingen av den problematiska tillverkningstekniken helt och hållet.

SemiAccurates rapport ska dock enligt Intel vara helt osann och processorjätten har tagit till Twitter för att försäkra om att utvecklingen av 10 nm går fortsatt framåt och att en storskalig lansering fortfarande är att förvänta under slutet av nästa år.

I sitter Twitter-inlägg menar Intel att rapporten som igår började spridas illa kvickt inte är sann och att framstegen med 10 nm går enligt Intels senaste plan. Processorenheter baserade på 10 nanometers tillverkningsteknik är därför fortfarande att vänta under nästa år om man ska tro Intel. SemiAccurate har uppdaterat sin artikel med Intel utlåtande men håller kvar vid att sin rapport är sann.

Hur framtiden ser ut för Intels 10 nm-tillverkningsteknik beror på om man ska tro på Intel själva eller SemiAccurate. I skrivande stund är det endast tiden som kommer att avslöja om Intel kan få pli på den nya tillverkningstekniken i tid för en bred lansering under slutet av 2019 eller ej.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid