Grafikkortstillverkaren Inno3D har nu utvecklat en ny kylare för NVIDIA:s senaste prestandagrafikkort, GeForce GTX 580 och GeForce GTX 570. NVIDIA har lyckats bra med kortens referenskylare men Inno3D har tagit det hela ett steg längre med sina tre stora fläktar, 112 aluminiumflänsar och fem kopparvärmerör.

Grafikkortskylaren har en stor kopparbas som läggs i kontakt med själva GF110 GPU:n och som genom de fem värmerören leder värmen vidare till den stora kylflänsen. De två yttre fläktarna mäter 80mm i diameter medan mittenfläkten är ännu större med sina 90mm. Själva kylaren mäter 260 x 100 x 53 mm och pryds med en LED-belyst iChill logo i ovankant.

Inno3D_09

Inno3D menar att IChill VC26 kylaren ska ge hela 30 grader lägre temperaturer än NVIDIA:s referensmodell och för att även hålla minneskretsar och strömförsörjning svala har man utvecklat en aluminiumplatta som fördelar värmen från övriga komponenter. Om kylaren dyker upp på Inno3D:s egna GeForce GTX 500-kort är oklart men vi skulle bli förvånade om så inte blev fallet.

Inno3D_13

Inno3D_14

Källa: Expreview

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
nussse Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
nussse
Gäst
nussse

Den ser ut att ta upp tre platser om jag inte misstar mig.