Grafikkortstillverkaren Inno3D har slagit sig samman med kylartillverkaren CoolIT för en sällsynt extrem modell av NVIDIA:s flaggskepp GeForce GTX 580. Grafikkortet som i våra egna tester visat sig vara det snabbaste på marknaden med en ensam GPU ingår i Inno3D:s Black Series och skeppas med både vattenblock, pump och radiator.

Inno3D ser ut att ha valt ett Omni A.L.C kylningspaket från tillverkaren CoolIT där man med ett heltäckande vattenblock i lågprofil har ett slutet system i en 120mm radiator med inbyggd pump. Genom att täcka inte bara GPU utan även minneschip och spänningsregulatorer bör vattenblocket ge grafikkortet möjlighet att nå än högre prestanda än det redan imponerande referenskortet.

Inno3D01

Även om referenskortets kylare är förhållandevis tyst ska vattenkylningspaketet från CoolIT sänka ljudnivån ytterligare, samtidigt som temperaturerna ligger på lägre nivåer.

Inno3D sägs lansera sitt GTX 580 iChill Black Edition grafikkort under december månad och som ett komplett paket blir det en enklare lösning att installera i sin dator. Vad priset och klockfrekvenserna landar på är dock ännu oklart.

Inno3D02

Källa: Expreview

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Jacob HugossonMoffervoleyroAnders Nilsson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Moffer
Medlem
Moffer

Jag har ett Corsair Obsidian 800D och undrar om det är möjligt att fästa radiatorn i taket på chassit, men de där slangarna ser ganska korta ut, och hur har de tänkt att man ska göra om man vill ha två i SLI?

Anders Nilsson
Medlem

[quote name=”Moffer”]Jag har ett Corsair Obsidian 800D och undrar om det är möjligt att fästa radiatorn i taket på chassit, men de där slangarna ser ganska korta ut, och hur har de tänkt att man ska göra om man vill ha två i SLI?[/quote]Ser du en SLI-kontakt på kortet? 🙂

Voleyro
Medlem
Voleyro

[quote name=”Moffer”]Jag har ett Corsair Obsidian 800D och undrar om det är möjligt att fästa radiatorn i taket på chassit, men de där slangarna ser ganska korta ut, och hur har de tänkt att man ska göra om man vill ha två i SLI?[/quote] Om du har redan vattenkylning H50/H70 eller liknande, lägg dessa radiatorfläkten på taket och använd bakchassit till att fästa radiatorkylningen till grafikkortet. Och du ska kunna använda SLI eller crossfire, bara att bilden ovan döljer. Edit- Du ska kunna montera ditt första grafikkort, på första Pci-x 16, dvs den som är närmast processorn till den första… Läs hela »

Jacob Hugosson
Medlem

Med den där radiatorn känns de knappast som någon monsterkylning utan mera bling bling i min mening 😛 Tror absolut att andra och billigare luftkylda alternativ kan slå detta utan problem…

Moffer
Medlem
Moffer

[quote name=”smartidiot89″]Med den där radiatorn känns de knappast som någon monsterkylning utan mera bling bling i min mening 😛 Tror absolut att andra och billigare luftkylda alternativ kan slå detta utan problem…[/quote]

Men med en stor kylfläns så tar det upp massor med plats och så håller sig värmen kvar i chassit, dessutom så går det inte att montera två fläktar.

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”Moffer”][quote name=”smartidiot89″]Med den där radiatorn känns de knappast som någon monsterkylning utan mera bling bling i min mening 😛 Tror absolut att andra och billigare luftkylda alternativ kan slå detta utan problem…[/quote] Men med en stor kylfläns så tar det upp massor med plats och så håller sig värmen kvar i chassit, dessutom så går det inte att montera två fläktar.[/quote]Att luften håller sig kvar i chassit är inga problem för de som sitter på ett chassi med bra luftflöde. Men visst, storleken på kortet är ju bra och man kan ta nytta av flera andra portar än om… Läs hela »