Small preview image

Inno3D har som väntat lanserat en ny modell av NVIDIA GeForce GTX 470. Kortet som vi redan under förra månaden kunde rapportera om har döpts till Hawk och den stora skillnaden mot de vanliga referenskorten är kylaren. En Arctic Cooling Accelero Xtreme kylare med tre stora fläktar ska se till att grafikkretsen och andra värmealstrande komponenter hålls väl kylda.



Inno3D GeForce GTX 470 Hawk ska inte bara hålla lägre temperaturer än standardkortet, runt 22°C svalare, utan ljudnivån ska också vara betydligt lägre. Den maximala ljudnivån är specificerad till 30dBA vilket är betydligt mindre än referenskorten (38dBA).



Den stora kylaren som alltså kommer från Arctic Cooling använder sig av fem heatpipes och en stor aluminiumfläns. De tre fläktarna arbetar i hastigheter på mellan 900 och 2 200 RPM, beroende på kortets temperatur. Priset man betalar är förutom en högre prislapp även att kortet sväljer tre expansionsplatser. Inga ökade klockfrekvenser från fabrik så överklockning är helt upp till användaren själv.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid