Small preview imageIntel kommer under fjärde kvartalet att lansera sin efterträdare till Atom-processorn och Pineview-M plattformen kommer att husera ett flertal nya Atom-processorer baserade på Intels nya Pineview-arkitektur. Nu har det dykt upp detaljerad information om de tre första processormodellerna som kommer att lanseras under namnen Atom N450, Atom D410 samt Atom D510. De två förstnämnda är enkelkärniga modeller på 1,66GHz medan den sistnämna D510 huserar två fysiska processorkärnor i samma klockfrekvens och med 512KB cache per kärna.

Intel Atom N450 samt D510 ska vara tillgänglig under fjärde kvartalet, medan vi får vänta tills början på nästa år för Atom D410 som väntas vara riktad mot nettop-marknaden.


Då de nya Pineview-processorerna kommer med både minneskontroller och GPU integrerad direkt i CPU:n har Intel kunnat skapa ner storleken på sin plattform med hela 64%.



Med samma klockfrekvenser som dagens Atom-processorer är det just minnesbandbredden och den integrerade grafikkretsen som väntas stå för den största prestandaökningen. Tillsammans med styrkretsen Intel NM10 Express, som nu egentligen bara är en sydbrygga, ska strömförbrukningen vara halverad mot dagens Atom-plattform, från 16W ner till 7W för Pineview-M med en Atom N450 CPU.


Källa: HKEPC

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid