MWC2013

På söndag blir det äntligen dags för Mobile World Congress i Barcelona. Då presenteras några av branschens största nyheter och NordicHardware kommer vara på plats för att klämma på årets stora nyheter och uppstickare. Så här några dagar innan går vi igenom vad vi har att vänta från mässan och dess många utställare.

Mobile World Congress anordnas i Barcelona en gång per år och börjar vanligen vid månadsskiftet februari/mars. I år drar mässan igång med flera stora presskonferenser den 1 mars och vi på NordicHardware kommer givetvis vara på plats för att rapportera! Här sammanställer vi alla stora nyheter som vi väntar från mässan.

Samsung:

Samsung Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge – Samsung introducerar ett nytt flaggskepp för det kommande året. Produkten sägs ha en 5,1 tum skärm med en upplösning på 2 560 x 1 440 och därmed bli Samsungs första nya flaggskepp att inte ha större skärm än sin föregångare. För de konsumenter som är intresserade av att betala lite extra väntas Samsung också presentera en Galaxy S6 Edge vars skärm är böjd runt telefonens högra och vänstra sida.

Samsung_Galaxy_S6_T-Mobile

HTC:

HTC One M9 och One M9 Plus – HTCs nya flaggskepp (läckt bild nedan) ser ut att bli en liten uppgradering av förra årets modell. Här bjuds vi inte på några stora designnyheter men får nya komponenter på insidan, inklusive Qualcomm Snapdragon 810, och en ny högupplöst kamera på baksidan. Vissa rykten pekar på att HTC också har planer på att visa en större modell kallad HTC One M9 Plus som sägs ha en 5,2 tum skärm med högre upplösning samt dubbla kameror på baksidan för möjlighet till omfokusering av redan fångade bilder.

HTC_One_m9_pressbild_5

LG:

Många mellansegmentsprodukter men troligen inte LG G4 – När det gäller LG på MWC är en sak säker: företaget kommer att visa ett flertal nya Android-telefoner riktade till smartphonemarknadens mellersta segment. LG Joy, Leon, Spirit och Magna (bild nedan) kommer bland annat att visas som nya produkter med låga priser. LGs nya flaggskepp, LG G4, kommer troligen inte till MWC utan presenteras på ett separat evenemang i april.

LG_Joy

Huawei:

Huawei Ascend Mate 7 Compact, Honor X2 med mera – Det är troligt att den kinesiska elektroniktillverkaren Huawei blir en av mässans stora stjärna med många nya produkter på ingång. Enligt rykten har företaget planer på att introducera en liten version av förra årets väl omtyckta Ascend Mate 7 (bild nedan) och en uppföljare till Huawei Mediapad X1 kallad Honor X2. Likt sin föregångare sägs Honor X2 skeppas med en sju tum skärm och en kropp byggd av metall. Utöver detta finns rykten som pekar på att Huawei har planer på att göra debut när det gäller smarta klockor drivna av Android Wear.

Huawei_Ascend_Mate7

Sony:

Xperia Tablet Z4 med mera – Sonys största nyhet på MWC blir troligen Xperia Z4 Tablet (läckt bild nedan). Produkten sägs komma utrustad med en 10,1 tum ”2K”-upplöst skärm och drivas av ett Qualcomm Snapdragon 810-chipset. Sonys nästa smartphoneflaggskepp kommer troligen inte visas på mässan men andra mindre nyheter kommer med all säkerhet dyka upp.

Sony_Xperia_Z4_Tablet

Och mycket mer

Utöver de stora spelarna kommer flera andra stora företag visa mindre nyheter. Vi väntar bland annat nyheter från företag så som Asus, Qualcomm, HP, Archos, ZTE och Lenovo. 


NordicHardware rapporterar från Barcelona med start 1 mars, så håll utkik efter nyheter och videos från världens största mobilmässa.

MWC_2013_2

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Arne Berg

ok då vet vi alla nyheter så kan man gå vidare till dataprylar igen