Inet – en av Sveriges största återförsäljare av datorkomponenter har fått en ny huvudägare. Företaget ägs nu till 70 procent av inversteringsföretaget Creades. Inet sägs vara värt 135 miljoner kronor, vilket betyder att Creades investerar 80 miljoner kronor i återförsäljaren. Vi frågar Inet om godiset stannar efter affären.

Inet har utnämnts av flera som en av Sveriges bästa återförsäljare av datorprodukter. Företaget har vuxit mycket den senaste tiden och har bland annat slagit upp portar på fem platser runt om i landet, med en sjätte på gång. Nu investerar företaget Creades i Inet och köper 70 procent av företagets stamaktier. Affären är värd 80 miljoner kronor, vilket ger Inet ett värde på 135 miljoner kronor. Creades investering står nu för 74 procent av företagets eget kapital.

erikwickmanMed nya huvudägare som bestämmer kan teoretiskt sett många saker komma att ändras hos Inet i framtiden. Enligt företagets VD finns inga planer på större förändringar i nuläget.

– Inget kommer förändras, våra kunder har alltid varit det viktigaste för oss på Inet och så kommer det fortsätta vara. På sikt hoppas vi kunna öppna fler butiker i ett snabbare tempo och även se på vilka andra sätt vi kan förbättra köpupplevelsen för våra kunder, säger Erik Wickman, VD för Inet till Nordichardware.

Inet har bland annat gjort sig kända genom att skicka med en godisbit med alla produkter som köps på webben. Inte heller detta kommer att ändras med den nya ägaren.

– Vi älskar pingvinstänger, klart vi kommer fortsätta med dem, säger Erik Wickman, vd på Inet.

Källa: Dagens Industri

Relaterade artiklar:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid