För några månader sedan gick Atari ut med att man skulle lansera sin första spelkonsol på nästan 25 år kallad Ataribox. Nu drar Indiegogo-kampanjen igång.

Atari var minst sagt en kraft på marknaden för spelkonsoler att räkna med när det väl begav sig. Nu är det dock snart 25 år sedan företaget lanserade sin senaste spelkonsol i form av Atari Jaguar som släpptes 1993.

Tidigare i år så gick Atari ut med att man kommer att lansera en helt ny spelkonsol som kommer att finansieras till en början via gräsrotsfinansiering. Detta i sin tur har visat sig vara en kampanj på hemsidan Indiegogo och nu har det fastställts att kampanjen kommer att dra igång den 14 december.

I september gick man ut med att Ataribox kommer att drivas av en specialdesignat APU från AMD med Radeon-grafik och operativsystemet kommer att bli en anpassad version av Linux. Detta för att försöka bryta sig från de traditionella begränsningarna som spelkonsoler haft och få Ataribox att mer likna en PC.

Spelkonsolen kommer att spela vidare på det traditionella utseendet hos företagets äldre spelkonsol Atari 2600. Atari har även nämnt att man under Indiegogo-kampanjen kommer att lyssna på feedback från kunder angående möjlig färgvariationer, designändringar och även mjukvaran som kommer att komma till konsolen.

På tal om mjukvara så har man klargjort att en stor del av Ataris retro-speltitlar kommer att finnas tillgängliga till konsolen. Men även att nya moderna spel kommer att stödjas.

Priset för Ataribox ryktas hamna nånstans mellan 250 och 300 dollar, alltså mellan 2 500 och 3 000 svenska kronor utan moms. Lanseringen sägs ske någon gång i början av 2018.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
martinot Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
martinot
Medlem
martinot

Blir tufft och extremt svårt att konkurrera med XB1 S eller PS4 Slim för de priserna.