Summering

När vi summerar testet av Turtle Beachs produkter och deras satsning in på marknaden av gamingutrustning så kan vi se att det finns en del att jobba på när det gäller tangentbord medan de är inne på helt rätt spår när det kommer till datormöss och musmattor. I våra jämförande köpguider så lägger vi stor vikt vid de faktorer som du som läsare tycker är viktig. Därför tummar vi inte på saker som byggkvalitet, användarvänlighet, prestanda och givetvis prissättningen.

Turtle Beach Impact 700 Omdöme sedan: 2015-05-07
Impact700_2 Turtle Beach Impact 700 imponerar inte särskilt mycket på något område. Det fungerar på en helt klart godkänd nivå att skriva på och de extra tangettopparna är lite roliga men den halvdana byggkvalitéen lämnar en frågande till varför man ska betala ett så högt pris för tangentbordet när man kan få ett tangentbord med likvärdig funktionalitet för nära halva priset och då med bättre byggkvalitet och mjukvara. Impact 700 lever inte upp till sitt pris på 1500kr idagsläget, med bättre byggkvalitet och ett betydligt lägre pris hade Impact 700 kunnat leva upp till konkurrenternas nivå.

+ Bra välbeprövade mekaniska brytare
+ Bra, jämn tangentbelysning

– Bristande byggkvalitet
– Ingen mjukvara
– Dyrt

Cirkapris vid publiceringsdatum: 1 500 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

 

Turtle Beach Grip 500 Omdöme sedan: 2015-05-07
turtle_beach_grip_500_2
NordicHardware_award_Rekommenderar_BlueTurtle Beach har verkligen lyckats tillverka en lasermus som levererar komfort och prestanda i högsta klass då den andas kvalitet, och det känns helt enkelt bra att greppa den. Grip 500 använder vad som i vårt tycke är en av de bästa lasersensorerna på marknaden och har taktila knappar som ger försäkrande klick. Scrollhjulet är ett av de bästa vi någonsin använt då det har ett jämnt och fint motstånd med tydliga steg och bra grepp.

Det enda som vi kan se som negativt med Grip 500 är den tråkiga programvaran som skulle kunna förbättras, samt de begränsade möjligheterna att justera belysningen. Fulla inställningsmöjligheter för belysning är något som kan ses som standard i dag när det gäller gamingmöss i denna prisklassen om belysning ska byggas in alls – men för dig som söker en lasermus som håller hög byggkvalitet och prestanda så kan vi varmt rekommendera Turtle Beach Grip 500.

+ Bra välbeprövad sensor
+ Taktila knappar
+ Scrollhjulet
+ Bra grepp

– Mjukvaran kan bli bättre
– Belysningen saknar inställningsmöjligheter

Cirkapris vid publiceringsdatum: 699 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

 

Turtle Beach Drift XL Omdöme sedan: 2015-05-07
turtlebeach_drift
NordicHardware_award_RedaktorensVal_OrangeNordicHardware_award_Bast_i_test_DarkredTurtle Beach Drift XL är en blixtsnabb musmatta för den kräsne spelaren som söker lätt glid och lång hållbarhet.

Drift XL är en tätvävd musmatta med halvglansig yta som ger bra glid för alla möss och tack vare det diskreta motivet på mattan så stör det inte avläsningen hos någon av de möss vi testat. Det tar inte många minuter efter vi packat upp musmattan innan den formar sig och förblir helt platt på skrivbordet.

På undersidan av Drift XL så finns en mönstrad gummibeläggning som ger den maximalt grepp och ligger prickstilla, något som är ett måste för en gamingmusmatta. Under vårt test av Drift XL lade vi märke till att den inte tenderar att dra åt sig lika mycket damm som andra musmattor kan göra. Bra jobbat, Turtle Beach.

Turtle Beach har valt att sy kanterna runt hela musmattan, ett klart pluspoäng då det ökar hållbarheten rejält. Sömmarna runt Drift XL är jämna, snygga och bekväma att vila armen på. Vi lyckas inte hitta några nämnvärda negativa punkter hos Drift XL och vi måste erkänna att Turle Beach har träffat mitt i prick med denna musmatta då den uppfyller alla krav, även hos den mest kräsne spelaren.

Mått: 450 x 350 x 4 mm

Fördelar
+ Bra avläsningsyta
+ Ligger på plats
+ Sydda kanter

Nackdelar
– Inga nämnvärda

Cirkapris vid publiceringsdatum: 149 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

Marknadsanalys Svenska Musguiden

Det var inte många dagar sedan vi uppdaterade musguiden och förståligt så har det inte hänt så mycket under den tiden. Vi blickar framåt och hoppas att fler tillverkare kommer följa trenden med gamingmöss av hög kvalitet under 2015.

Marknadsanalys Svenska Tangentbordsguiden

Prisbilden på marknaden ser i stort sett oförändrad ut. De modeller vi har testat ligger på ungefär den nivå de gjorde vid testtillfällena, ett fåtal modeller har som mest sjunkit en hundralapp i pris. 2015 har hittills inte erbjudit några direkta nyheter som finns att köpa än så länge. Den mekaniska versionen av Steelseries Apex-tangentbord borde dyka upp på den svenska marknaden inom ett par veckor men ett antal leverantörer har återigen flyttat fram sitt preliminära datum. Ozone Strike Battle har dykt upp hos ett par butiker och vi ser fram emot att få sätta tänderna även i tangentbord. Roccat har visat upp en RGB-modell som beräknas att släppas under Q3 i år. Men vi har små förhoppningar på att detta faktiskt kommer ske, Roccat presenterade i början av augusti sitt tangentbord SKELTR med planen att släppas senare under 2014, men sedan dess har det varit tyst om den modellen.

Mer information finns i våra guider
I Svenska Musguiden samt Svenska Tangentbordsguiden hittar du de fullständiga testerna av Grip 500 och Impact 700 tillsammans med massor av andra möss och tangentbord, där jämför vi form, prestanda och pris mellan alla dagens intressanta modeller.

https://www.nordichardware.se/images/labswedish/mus_guiden.png

 

Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
grizzly666
grizzly666
8 Årtal sedan

Då det inte är helt självklart att tangentbord (ja även dom med cherry brytare) har full nkey rollover så vore det ju bra att få med något om detta i testen!

Linus Sjölinder
Linus Sjölinder
8 Årtal sedan

[quote name=”grizzly666″]Då det inte är helt självklart att tangentbord (ja även dom med cherry brytare) har full nkey rollover så vore det ju bra att få med något om detta i testen![/quote] Hej. Det är absolut inte en självklarhet att tangentbord har NKRO, det är fortfarande inte en helt vanlig feature. Jag är inte helt säker på vad du grundar din kritik på? Jag tar upp rollover i testerna. Det nämns även i detta utdrag ur det fullständiga testet att Impact 700 bara har 6 key rollover. Om jag missförstått din kritik får du jättegärna utveckla det. Med det sagt,… Läs hela »

grizzly666
grizzly666
8 Årtal sedan

Jag läste igenom hela artikeln och när jag var färdig så fick jag tanken att det nämdes ju inget om rollover.
Så gick igenom allt två gånger till och hittade inget om detta så skrev inlägget.

Nu efter svaret så ser jag rollover kommentaren i artikeln nästan det första jag gör.
Var det jag som var blind (högst troligen JA) heller har ni lagt till detta efter min kommentar?

Linus Sjölinder
Linus Sjölinder
8 Årtal sedan

[quote name=”grizzly666″]Jag läste igenom hela artikeln och när jag var färdig så fick jag tanken att det nämdes ju inget om rollover.Så gick igenom allt två gånger till och hittade inget om detta så skrev inlägget. Nu efter svaret så ser jag rollover kommentaren i artikeln nästan det första jag gör.Var det jag som var blind (högst troligen JA) heller har ni lagt till detta efter min kommentar?[/quote] Det låter väldigt konstigt. Artikeln är inte redigerad i efterhand. Vi meddelar alltid med en fotnot om något mer än små grammatiska fel har ändrats i våra artiklar. Så du missade det… Läs hela »