Under helgen började allt fler rapporter om illasinnade meddelanden som skickats till Playstation 4-användare via Sonys onlinefunktion som får konsolerna i fråga att krascha att dyka upp.

På internetforumet Reddit skriver en användare som går under namnet HuntStark hur han under helgen spelade Rainbow Six: Siege online på sin Playstation 4-konsol. Under matchen ska han och resterande medlemmar ur hans lag mottagit ett meddelande som sägs ha kommit från en spelare i det andra laget. Meddelandet i fråga ska ha fått HuntStarks och dennes lagkamraters spelkonsoler att krascha och således gett vinsten i onlinematchen till det andra laget.

Reddit-användaren fortsätter med att förklara hur de drabbade tvingades att fabriksåterställa sina spelkonsoler för att få dessa att fungera igen. Däremot hade ena lagkamraten ändrat sina meddelande till ”privata” sedan innan. Detta betyder att användare endast kan motta meddelanden från andra spelare som manuellt lagts till i ”vänlistan”. Något som ska ha räddat denne från det illasinnade meddelandet.

HuntStark förser även sin Reddit-tråd med en bild på hur dessa meddelanden ser ut via Sonys smartphone-app där Playstation Network-meddelanden går att skicka, läsa och radera.

(Klicka för att förstora) Skärmdump från Sonys smartphone-app på de meddelanden som sägs ha fått konsoler att krascha och låsa sig.

Sony har i skrivande stund inte lanserat något botemedel för dessa meddelanden. Däremot finns en snabb och simpel guide på Sonys support-sida för hur användare kan återställa sin data om konsolen blivit drabbad av denna låsning. Detta utan att behöva bli av med sina inställningar och sin sparade data.

  1. Stäng av Playstation 4-systemet genom att hålla in på/av-knappen på konsolen framsida. Lampan som indikerar systemets status kommer att blinka några gånger innan det stängs av helt.
  2.  När Playstation 4-systemet stängts av: Håll på/av-knappen igen, släpp knappen efter att det andra pipet hörs. Ett pip kommer att höras när knappen först trycks in, detta följs sedan av det andra pipet efter sju sekunder.
  3. Koppla in en Dualshock 4-handkontroll via USB-kabel till konsolen och tryck på Playstation-knappen på handkontrollen.

Detta ska låta användare återställa sina konsoler utan att göra en fullfjädrad fabriksåterställning. Något som kan spara en mycket frustration, tid och bandbredd.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid