Svenska möbegiganten Ikea hoppar på VR-tåget genom att lansera en pilotapplikation kallad Ikea VR Experience. Med appen ska HTC Vive-användare kunna få en virtuell upplevelse av sitt drömkök utan att lämna hemmet.

Ikeas köksavdelning är ett konstant myller av människor och företagets modulbaserade kökslösningar har blivit en stor succé bland hus och lägenhetsinnehavare världen över.

Medan Ikeas uppvisningskök låter kunder få en fysisk känsla för tillverkarens kök är  det omöjligt att tillgodose allas behov och preferenser. Något man nu siktar på att leverera i en virtuell verklighet där kunder själva kan vandra runt i sina drömkök utan att ens behöva ta sig till en Ikea-butik.

Utforska ditt kök som barn eller vuxen

I Ikea VR Experience kan kunder byta färg på luckor och lådor genom en enkel knapptryckning och medan pilotversionen av applikationen endast omfattar tre olika köksinstallationer är detta något som med stor sannolikhet kommer utökas. Redan idag ska användare kunna öppna lådor, sätta stekpannor på spisen och på andra sätt ”test” köket i virtuell verklighet.

En extra spännande funktion är att kunna krympa eller förstora sig själv för att simulera hur det känns för ett litet barn att vandra runt i köket, kontra en stor och fullvuxen människa. Smidigt för den som tänker på hela hushållets bästa.

Appen kommer i förlängningen att kunna användas även på andra produkter i Ikeas sortiment och kan vara extra lämpad för långväga kunder som i teorin kan prova sina möbler, åtminstone designmässigt, utan att behöva ta sig till en Ikea-butik.

Ikea VR använder Unreal Engine 4

Ikea VR Exprience lanseras idag på Valves onlinebutik Steam och är utvecklat tillsammans med franska företaget Allegorithmic som bygger Ikeas 3D-miljöer med hjälp av omtalade grafikmotorn Unreal Engine 4. Applikationen är specifikt utvecklad för VR-headsetet HTC Vive som bara nyligen börjat skeppas till konsumenter. Appen är gratis och finns att hämta på Steam redan idag.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
LoppanH Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
LoppanH
Medlem
LoppanH

Intressant kan jag få in min lägenhet i programmet så jag kan gå runt i ett städat hem utan att behöva städa så vem vet :p