Ikea är inte bara Sveriges utan ett av världens största varumärke och när möbeljätten nu ger sig in på marknaden för trådlös laddning är det på bred front. Ikea har nu avslöjat mer detaljer kring sin satsning där man visat upp bilder på bland annat bordslampor och separata laddstationer för att trådlöst hjälp dig att ladda din smartphone och andra produkter.

Ikea klanserar ett flertal produkter med stöd för den trådlösa laddningstekniken Qi där man över hela produktfamiljen satsar på till synes aggressiva priser och stilren skandinavisk design. Ikea kommer troligtvis utöka sin satsning på möbler med integrerat stöd för trådlös laddning men laddar redan nu med ett bredare utbud än tidigare bekräftat.

I möbelväg satsar Ikea på ett klassiskt avlastningsbord som med namnet Selje har en stilren och enkel design samt en prislapp på 499 kronor. Det vita sängbordet backas upp av ett mer vardagsrumspassande bord som med en hög och smal design får en prislapp på 899 kronor. För att ladda din Qi-kompatibla telefon placerar man helt enkelt telefonen på det vita plustecknet ovanpå borden.

Ikea lanserar även ett flertal lampor med inbyggda Qi-laddare där vi ser bordslamporna Riggad och Varv med prislappar på 599 kronor, kompletteras av golvlampan Varv med en prislapp på 995 kronor. 

Ikea satsar även brett på separata laddningsstationer där deras produktfamilj Nordmärke levererar en eller tre laddpunkter för trådlösa produkter. De smidiga laddplattorna levererars i ek eller vitfärgade och har en prislapp på 349 kronor respektive 649 kronor. Det finns även monteringsbara laddningsstationer som hemmapulare själva kan montera i sina egna möbler där priserna börjar på 249 kronor för modellen Morik och går upp till 299 kronor för Jyssen.

Ikea gör även din gamla Apple och Samsung-telefon trådlöst laddbar

Sist men inte minst lanserar Ikea något överraskande en hel produktfamilj av Qi-kompatibla mobilskal. Dessa är utvecklade för att ge trådlös laddningsfunktionalitet till även de populära smartphones som inte stödjer tekniken från fabrik. I dagsläget är det endast Samsung och Apple som Ikea väljer att fokusera på med skal för bland annat Galaxy S5 och Iphone 6, men även äldre modeller från de båda tillverkarna. De trådlösa mobilskalen kostar 119 till 199 kronor stycket och har en vit enkel design.

Ikea har redan listat sina nya trådlösa Qi-produkter på sin hemsida men det är ännu oklart om och när de börjar dyka upp på butikshyllorna.

Källa: Ikea

Läs även:

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Snubbelfot Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Snubbelfot
Gäst
Snubbelfot

Hur kan man bara släppa VITA prylar? Kommer att bli fula i färgen snabbt!