Hemsidan Ifixit har plockat isär Samsungs 2 flaggskeppstelefoner för att se vad som döljer sig på insidan och hur lätta dessa vore att reparera.

Ifixit har utformat guider som visar hur man plockar isär en Samsung Galaxy S8 och S8 Plus. Om det vore så att man känner sig våghalsig nog att ge sig på att reparera sin telefon på egen hand.

Telefonerna visade sig vara ganska så svåra för vem som helst att ta isär. Båda telefonerna fick betyget 4/10 vilket betyder att det är en knepig uppgift för den som inte har rätt verktyg att plocka isär telefonerna. Även med rätt uppsättning verktyg så är det en utmaning.

Ifixit stör sig på allt lim

Batterierna i Galaxy S8-modellerna går att byta ut. Dock har Samsung varit väldigt generösa med mängden lim som använts för att hålla ihop telefonerna. Detta resulterar då i att en enkel uppgift som att byta just batteriet blir en utmaning.

Telefonens bakstycke sitter även det med en generös dos lim. Så att ens öppna telefonen från början är ingen superlätt uppgift. Även telefonens skärm ska vara extremt svårt att byta ut då kurvaturen på glaset ökar risken för att man ska råka ha sönder skärmen i processen. Inte helt förvånansvärt så sitter även glaset framför skärmarna fast med en hel del lim.

Samsung Galaxy S8 är en imponerande telefon rent generellt. Men skulle något gå snett och telefonen skulle behöva reparation så är det nog smartast att lämna in den till proffs.

Lägsta pris på Prisjakt.se

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid