lg_34uc97

Ultrabreda skärmar i 21:9-format är på ingång på allvar, och har blivit särskilt intressanta i och med den nya vågen monitorer med 3 440 x 1 440 pixlar. Vi kikar på LG:s nya modell på 34 tum, som blir först i världen med att kombinera WQHD-upplösning med en välvd IPS-panel.

Ultrabreda skärmar är intressanta av flera anledningar, exempelvis för potentialen att ersätta tvåskärmslösningar med en enda yta som inte bryts av angränsande skärmramar. I år har flera nya ultrabreda skärmar med 21:9-format fått en knuff i upplösning från tidigare 2 560 x 1 080 pixlar till något rymligare 3 440 x 1 440 pixlar, vilket har gjort dem extra intressanta för allt från film till kontorsarbete.

Under IFA i Berlin tar vi en titt på LG:s nya ultrabreda skärm i 34-tumsformat, 34UC97, som blir först i världen med att kombinera WQHD-upplösning med en välvd IPS-panel. Det böjda formatet ger en mer omslutande känsla, som i kombination med de välrepresenterade färgerna från IPS-panelen ger en riktigt bekväm bild. Det finns gott om utrymme för multitasking, samtidigt som breda filmformat kan spelas upp med mindre svarta över- och underkanter.

Tyvärr har LG ingen skärmförsäljning i Sverige i nuläget, vilket innebär att 34UC97 troligen inte kommer nå svenska butikshyllor. Vi hoppas dock på att få se fler försäljare följa i LG:s fotsteg.


Relaterade artiklar

DELA

Leave a Reply

Var först med att kommentera!

Notifiera vid
avatar
wpDiscuz