aascend_g7

Huawei har tagit upp kampen mot sitt rykte som en renodlad budgettillverkare, och det främsta vapnet är en ny industridesign med heltäckande metallchassin. Vi tittar närmare på Ascend G7, som tar unibody-metallskal till den nedre premiumklassen för att stångas med exempelvis Google Nexus 5.

Efter att tidigare ha stiftat bekantskap med Huaweis nya flaggkseppstelefon Ascend Mate 7 tar vi nu en titt på dess lillebror, riktad mot en lite lägre prisklass. Ascend G7 är lite mindre än flaggskeppet och kommer inte med samma mängd finesser, men kan mycket väl komma att bli en stabil utmanare till exempelvis Google Nexus 5.

Likt storebror Mate 7 har Ascend G7 ett heltäckande metallskal som känns väldigt stabilt och bra i handen. Dock medför den läckra designen att Huawei har fått spara in på vissa specifikationer för att bibehålla ett attraktivt pris. Exempelvis har den 5,5 tum stora skärmen en upplösning på 1 280 x 720 pixlar, medan konkurrenter som Google Nexus 5 använder 1 920 x 1 080. Det ska dock påpekas att skärmen fortfarande ser bra ut, även om den lägre pixeltätheten märks av direkt.

aascend_g7_2

I övrigt kommer telefonen med 2 gigabyte internminne, 16 gigabyte inbyggt flashminne, stöd för LTE Cat 4 för upp till 150 megabit per sekund. Huawei utlovar även en ganska lovande batteritid, uppåt en dag av tungt användande och upp till 24 timmar vid lättare belastning.

Prislappen blir cirka 3 000 kronor, och Ascend G7 bör hitta ut i butik inom kort.


Relaterade artiklar

DELA

Leave a Reply

Var först med att kommentera!

Notifiera vid
avatar
wpDiscuz