Gear_S_IFA

På IFA-mässgolvet i Berlin visar Samsung upp sin nya smarta klocka Gear S, som sticker ut från företagets tidigare klockor genom att fungera som en fristående telefon med hjälp av en inbyggd SIM-kortläsare. Vi stannar till hos Samsung och får en förhandstitt på den nya klocktelefonen.

Smarta armbandsur är hetare än någonsin, men hittills har alla större klocklanseringar inneburit att enheten behöver användas tillsammans med en smartphone. Med sin nya klocka Gear S vill Samsung istället erbjuda en klocka som dels kan användas tillsammans med företagets Android-telefoner, men även fungera som en helt fristående enhet vid behov.

Gear S har en lätt böjd skärm för att sitta bekvämare på handleden, samt en ram i metall. Armbandet är i plast och ger inte riktigt samma premiumkänsla som konkurrerande lösningar med läder eller konstläder. Dock kan armbandet också bytas ut av användaren till andra färger och material.

Samsungs nya klocka sticker också ut ur mängden genom att inte använda sig av Android Wear. Istället drivs klockan av Samsungs och Intels egenutvecklade operativsystem Tizen, vilket låter företaget ge klockan möjlighet att ringa och ta emot samtal eller skicka SMS.

Klockan bör hitta ut i butik inom kort, men prislappen är fortfarande okänd.


Relaterade artiklar

DELA

Leave a Reply

Var först med att kommentera!

Notifiera vid
avatar
wpDiscuz