Den första utgåvan av utvecklarversionen av VR-glasögonen Oculus Rift är oerhört populära, även om de egentligen bara är avsedda för spelutvecklare och andra programmerare. Men då vissa komponenter till glasögonen tydligen slutat tillverkas så läggs tillverkningen av utvecklarkiten på is.

Utvecklarversionen av Oculus Rift har exploderat i popularitet sedan dess lansering, någonting som Oculus själva inte hade räknat med. Det är långt ifrån en kommersiell version, utan första generationens hårdvara med lågupplösta paneler, en enkel accelerometer och flera andra brister i jämförelse med den nyare prototypen Crystal Cove. Den är enbart avsedd för utvecklare, men många entusiaster har valt att köpa utvecklarkitet och börja utforska virtuell verklighet i väntan på en skarp version.

Nu uppger dock Oculus Rift att vissa komponenter som behövs för tillverkningen av utvecklarkitet inte längre tillverkas, och att de därför inte kan tillverka några fler exemplar – åtminstone inte innan de kan hitta alternativa leverantörer.

Oculus_Crystal_Cove_3.jpg

Leveransproblemen bör inte påverka Crystal Cove eller den kommande kommersiella versionen av Oculus Rift, då större delen av hårdvaran har uppdaterats sedan utvecklarkitet. Många har däremot spekulerat över om det här är rätt läge för Oculus att avskaffa första generationens hårdvara helt och istället låta utvecklare börja experimentera med Crystal Cove och dess högupplösta OLED-panaler, rörelsespårning och mer avancerade animationsbehandling.

I ett fåtal länder kan kitet fortfarande köpas i begränsad tillgång, och Sverige är dessvärre inte ett av dem. Mer information bör dyka upp inom kort, och du kan läsa mer direkt från Oculus på företagets reddit-sida här.

Relaterade artiklar

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
johnjensen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Stormense
Medlem
Stormense

Kunde ju sälja mitt kit för inköpspris om någon vore intresserad. Men först vill jag spela färdig Half Life 2 Ep1 🙂