Asus har nu visat upp sitt eget smarta armbandsur i sin helhet under årets IFA-mässa i Berlin. Den nya klockan heter Zenwatch och kommer med ett metallskal och en lätt kurvad design, och givetvis passar vi på att stanna till för att klämma på nykomlingen på mässgolvet.

Vi är på plats i Berlin för att kika på Asus nya produktutbud under årets IFA-mässa, och smarta armbandsur och annan kroppsburen elektronik är hetare än någonsin. Efter att ha lockat med kryptiska bilder på sin egen klocklösning har Asus nu officiellt lyft på skynket för Zenwatch, en smart klocka med Android Wear.

Vi får tyvärr ingen möjlighet att testa klockan direkt på handleden, utan vi får nöja oss med att vrida och vända på enheten och dess mjukvara. Asus Zenwatch täcks av Gorilla Glass 3 för skydd mot sprickor och repor och har ett skal i metall som ger ett gediget intryck. Skärmen är 1,65 tum stor AMOLED med 320 x 320 pixlar och en lätt böjning för att sitta bekvämare över handleden.

Innanför metallskalet finns en Snapdragon 400 från Qualcomm med en klockfrekvens på 1,2 gigahertz och 512 megabyte internminne. Det finns inbyggd flashlagring på 4 gigabyte och en mängd sensorer såsom accelerometer, gyroskop och en optisk pulsmätare. Uppepå Googles Android Wear-mjukvara har Asus även lagt in en rad egna finesser, såsom möjligheten att försätta klockan i ljudlöst läge genom att lägga handen ovanpå skärmen eller fjärrupplåsning av telefonen. Dessa extra finesser är dock begränsade till Asus-telefoner.

Lanseringen kommer ske under årets fjärde kvartal, då med en prislapp på cirka 2 000 kronor.


Relaterade artiklar

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid