Asus har tidigare antytt att de planerar att släppa ett smart armbandsur under årets IFA-mässa. I ett nytt videoklipp som delats över sociala medier får vi veta att klockan kommer heta Zenwatch, samtidigt som vi får se mer av dess något unika design.

Smarta armbandsur är hetare än någonsin och har fått en ordentlig avstamp i samband med att Google släppte Android Wear, ett operativsystem anpassat särskilt för kroppsburen elektronik som klockor. LG, Motorola och Samsung har samtliga visat nya modeller och nu vill även Taiwanesiska Asus ha en del av kakan.

Vi har tidigare fått se skymtar av vad som ser ut att bli Asus egna smarta klocka i form av en bild som företaget laddade upp på Twitter. Nu delar Asus med sig av mer information i ett videoklipp som laddats upp bland annat på Facebook och Youtube.

I klippet får vi se den nya klockan ur nya vinklar, vilket låter oss utröna fler detaljer om dess design. Klockan, som får namnet Zenwatch, ser ut att få ett sandblästrat metallskal med en något kurvad design och skärm – något som antagligen är tänkt att göra klockan bekvämare då den bättre följer handleden. Klockan blir inte rund som Motorola Moto 360 eller LG G Watch R, men får ändå en lätt rundad design. Det ser även ut att röra sig om ett armband i äkta läder.

asus-smartwatch-pic-800x600

Slagorden för den nya klockan blir ”Time has been transformed, and we have changed” och förmodligen kommer den likt sin konkurrenter köra operativsystemet Android Wear. Likt Motorola Moto 360 tycks Asus sikta på en högkvalitativ design, vilket tyder på att klockan kan marknadsföras som ett premiumtillbehör. Det är dock för tidigt att spekulera kring någon prissättning.

Asus Zenwatch kommer presenteras under IFA-mässan den 3 september, och Nordichardware kommer vara på plats i Berlin för direktrapportering från mässgolvet.


Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid