Samsung satsar brett och vilt på Windows 8 inför hösten men även ARM-versionen Windows RT står på schemat. Vi passade på att ta en titt på den slimmade Windows RT-surfplattan ATIV Tab som faktiskt bjöd på oväntat god kvalitetskänsla och en dubbelkärnig Snapdragon S4 processor.

Samsung ATIV Tab är den enda surfplattan i företagets ATIV-serie som inte bygger på x86-arktikturen. Här är det alltså ARM som gäller och Samsung har valt en Snapdragon S4 processor med dubbla kärnor på 1,5 gigahertz, då tillverkarens egna Exynos-processorer ännu inte är certifierade av Microsoft för Windows RT.  Övriga specifikationer omfattar 2 gigabyte internminne, 32 gigabyte lagringsutrymme och stöd för microSD-minneskort. Vi hittar även en 5 megapixel kamera för foto och en chatkamera framtill på 1,9 megapixel.

Samsung ATIV Tab har en 10,1 tum stor LCD-skärm med 1 366 x 768 pixlars upplösning och med en profil på 8,9 millimeter känns plattan faktiskt ovanligt solid. Något Samsungs plastchassi ofta annars haft som akilleshäl.

Samsung ATIV Tab ska lanseras på marknaden senare i höst och med en prislapp på drygt 5 000 kronor inklusive moms.


1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Retur Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Robert Esping
Medlem
Robert Esping

Nice 🙂
Apple kommer få kraftig konkurrens med sina motsvarigheter.
Tror benhårt på Win 8. Även Phone 8 kommer få draghjälp av Win 8.

Men för min del blir det den mera törstiga Win varianten till en början, tills program (app) utbudet kommer ikapp.