Small preview image

Medan Intel och AMD sitter lugna i båten och skjuter på sitt stöd för USB 3.0-standarden kämpar tillverkare för lagringstillbehör att få en del av den nya lukrativa lagringsmarknad som är på väg att öppna sig. Nu har företaget Raidsonic lanserat nya produkter under sitt Icy Box-varumärke och det är USB 3.0 som gäller rakt igenom. Man har presenterat ett PCI Express-baserat kontrollerkort, IB-AC604, som med dubbla USB 3.0 portar stödjer dataöverföringar på upp till 5Gb/s över PCI Express 2.0 standarden.



Upp till detta har man presentera två nya externa lagringschassi, ICY BOX IB-250StU3-B för 2,5-tums enheter och ICY BOX IB-318StU3-B för större 3,5-tums hårddiskar. Alla produkterna stödjer även USB 2.0-standarden men fokus är givetvis på USB 3.0 som ger teoretiska överföringshastigheter på närmare 500MB/s.


Båda lagringsenheterna är tillverkade i aluminium och använder sig av passiv kylning för tyst drift. Riktpriserna är satta till 440 svenska kronor för PCI Express-kortet, samt 350 SEK resp. 500 SEK för de två lagringchassina.




Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid