En bild på vad som sägs vara testresultaten för en drös processormodeller i den del av det syntetiska testet i CPU-Z som pressar en ensam processorkärna sägs ha läckt ut, här finns bland annat modeller från AMD:s Matisse-familj och Intels Ice Lake samt Comet Lake-serier.

Vad som påstås vara en bild som listar den enkärniga prestandan hos en rad processormodeller, flera av dessa ännu inte lanserade, har dykt upp på ett kinesiskt forum. Bilden listar testresultat för bland annat tre processorer ur AMD:s kommande Ryzen 3000-serie samt en modell ur Intels Ice Lake-familj baserad på den nya Sunny Cove-arkitekturen. Även ett ingenjörsexemplar av en Skylake-baserad Comet Lake-processor står listad i bilden.

Sett till de färska AMD-processorer som står listade har vi Ryzen 5 3600X, Ryzen 7 3700X samt Ryzen 7 3800X. Här lyckas den förstnämnda modellen skrapa ihop 609 poäng vid en maximal klockfrekvens på 4,5 gigahertz (GHz), Ryzen 7 3700X hamnade på 622 poäng vid 4,6 GHz och Ryzen 7 3800X på 635 poäng vid 4,7 GHz. Dessa resultat kan sedan jämföras med den existerande Ryzen 7 2700X som vi 4,35 GHz nådde en poäng på 488 och Intels Core i9-9900K som skrapade ihop 600 poäng vid 5 GHz.

När det kommer till de Intel-processorer som ännu inte sett dagens ljus men som likväl står listade har vi först ut Core i7-1065G7. En fyrkärnig modell utrustad med HyperThreading för totalt åtta trådar. Den enhet som sägs ha testat av forumanvändaren hade en klockfrekvens på 3,7 GHz och lyckades nå 639 poäng. Detta lägger sig denna modell strax över AMD:s Ryzen 7 3800X och en liten bit bakom Intels Core i7-9700K överklockad till 5,3 GHz.

Även ett ingenjörsexemplar av ännu en Sunny Cove-baserad processormodell listas. Denna har dock inget kodnamn eller produktnamn utskrivet i listan. Denna modell sägs utrustas med sex processorkärnor och 12 trådar och klockfrekvensen listas som 3,6 GHz. Här sägs poängen landa på 630 vilket skulle lägga ingenjörsexemplaret strax bakom Intel Core i7-7700K vid 5,2 GHz eller AMD:s Ryzen 7 3800X vid 4,7 GHz.

Inte bara Ice Lake och Matisse

Sist ut har vi en processormodell ur Comet Lake-familjen. Här rör det sig om ett ingenjörsexemplar med åtta processorkärnor och trådar. Denna modell baseras på 14 nm++ tillverkningsteknik och samma mikroarkitektur som dagens Coffee Lake-processorer.

Denna enhet lyckades nå en poäng på 640 vid en klockfrekvens på 5,2 GHz vilket lägger denna endast fem poäng efter Intels Core i7-9700K vid 5,3 GHz. Då dessa två modeller i grund och botten baseras kring samma arkitektur och tillverkningsteknik skulle möjliga prestandaökningar hos detta ingenjörsexemplar komma från ökningar i klockfrekvens.

Medans testresultaten som listats i bilden inte är helt omöjliga är det värt att ta dessa med en redig nypa salt. Resultaten har inte bekräftats vara äkta och listan har även några frågetecken att reda ut, till exempel stavningen av namnet hos AMD:s processorfamilj ”Pinnacle Ridge” som i denna bild stavats ”Pinncale”. Något som definitivt får skepsisen att flöda.

Skulle dessa siffror visa sig stämma däremot har både Intel och AMD lyckats åstadkomma markanta IPC-ökningar hos sina kommande processormodeller jämfört med vad som finns tillgängligt i dagsläget.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid