IBM och Apple är historiskt sett inte direkt några nära vänner men stridsyxan verkar nu vara nedgrävd när IBM byter till Apples Mac-system för att spara omkostnader.

IBM är en teknikjätte med över 400 000 anställda över 2 800 globala kontor och under fjolåret fick företagets anställda välja mellan att arbeta med en Mac eller Windows PC. Det visade sig att företagets anställda i stor utsträckning valde Mac och under ett drygt år har totalt 90 000 av företagets anställda gått in i företagets dedikerade Mac-program.

Medan Mac har något av ett rykte att vara dyra i inköp menar IBM att deras Mac-program snarare varit rejält gynnande för ekonomin. IBM presenterar nu nämligen kalkyler som avslöjar driftskostnaderna för företagets anställda och IBM menar att man sparar mellan 2 450 till 4 850 kronor per dator räknat över deras 4 år långa livslängd. Detta genom minskade supportkostnader där det enligt IBM ska räcka med fem IT-tekniker för att serva de 90 000 Mac-datorer som distribuerats inom företaget hittills.

“Every Mac we buy is in fact continuing to make and save IBM money.” säger Fletcher Previn på IBM.

Flytten till Mac är samtidigt inte slutförd ännu och varje vecka implementerar IBM hela 1 300 nya Mac-datorer i sin verksamhet och med snart dryga 100 000 Mac-datorer i stallet kan besparingarna på minskade supportkostnader landa på hundratals miljoner kronor under en fyrårsperiod.

Medan IBM:s ekonomiavdelning lär jubla är det oklart hur företagets mer hårdnackade fans hanterar övergången till Apple som varit företagets huvudkonkurrent på datormarknaden sedan tidigt 80-tal.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MorkulGustav Gager Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Kan ju ha något med antal virus tillgängliga till det båda operativsystemen.
Kan sätta min fot på att 90% av den tekniska supporten dom har/hade för Windows var enbart för att ta bort diverse skadlig mjukvara som användaren dragit på sig.

Nu är där betydligt mindre mängd skadlig mjukvara till OS:X, så datorerna blir inte infekterade alls lika ofta. Men det kommer väl skifta lite när folket som gör den skadliga mjukvaran får reda på hur många Mac-datorer IBM har och bestämmer sig för att sätta sikte på dom.

Gustav Gager
Admin

Anledningen till detta är ganska enkel. Tydligen så får anställda på IBM välja om man vill ha MAC eller PC. Om man använder PC hemma så väljer man PC och har man MAC hemma så väljer man MAC. Det hade vart roligt att se hur billig supporten had evarot om man tvingade alla att köra MAC 😉

Morkul
Medlem
Morkul

Nja, som jag förstår det får de välja mellan MAC och Windows men Linux är inget de har som val. Tycker rubriken och delar av texten, samt det du skriver är riktigt förvirrande, PC är inte samma sak som Windows.