Tre utländska entreprenörer har startat en ny verksamhet för DVD-uthyrning i Singapore. Istället för videfilmsbutiker eller onlinebaserade uthyrningsfirmor har man här valt att satsa på stationära ”DVD-automater” med låga driftskostnader.
På fyra platser i Singapore har man slagit upp dessa DVD-automater som på utsidan har mycket gemensamt med en vanlig bankomat. Automaterna kommer från ett italienskt företag och varje maskin kan serva två kunder samtidigt med över 1000 olika titlar att välja mellan.


Maskinen kan innan en hyrning ge en kort trailer och recension på filmen man är intresserad av, och man kan även hålla koll på om man hyrt filmer vid tidigare tillfällen.


Mr Paul Wega, en av de tre utländska entreprenörerna, säger att en CineNow-automat hyr ut över 500 skivor varje helg. De $500 000 som investerades vid starten av projektet hade tjänats in redan efter 2 månader och visar på en mycket hög lönsamhet för det nya ”automat-systemet”.


Priserna på filmuthyrning varierar mellan nya och äldre titlar och även uthyrningstiden påverkar. En ny titel kostar $2.50 att hyra i 6 timmar och för 24hs hyrning får man pung ut med det dubbla, $5.


CineNow-automaterna verkar vara en ypperlig lösning för filmuthyrning och då det både verkar ge gott utbud och låga priser kan vi bara hoppas att verksamheten letar sig till Sverige.


Källa: Straitstimes.com

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid