HyperX har nu lanserat Pulsefire Dart, företagets första trådlösa datormus med stöd för laddning av batteriet genom Qi-standarden och tillsammans med datormusen lanseras även Qi-laddaren ChargePlay Base.

Trådlösa spelmöss får ett allt säkrare fotfäste på marknaden och med detta kommer även olika vidareutvecklingar som siktar på att minimera ett av trådlösa komponenter större problem: batteritid och laddning. Tillverkare som Corsair och Logitech har tidigare lanserat egna lösningar med målet att hålla batterierna hos trådlösa datormöss igång så länge som möjligt och laddningsprocessen så simpel som möjligt.

Pulsefire Dart

Nu gör HyperX ett försök med en liknande lösning i form av den nya datormusen Pulsefire Dart och den nya Qi-laddaren ChargePlay Base. Datormusen följer ett designspråk vi blivit vana vid från dagens marknad där ergonomi ska ha fått stor fokus. Den kommer utrustar med an Pixart PMW3389-sensor med en upplösning på maximalt 16 000 DPI. Vid trådlöst användande kommunicerar den med datorn över 2,4 GHz-bandet och dess batteritid ligger på upp till 90 timmar om den inbyggda belysningen är avstängd. Aktiveras belysningens standardläge är det upp till 50 timmars batteritid som kan förväntas av Pulsefire Dart.

En annan viktig aspekt hos datormöss är dess vikt. Hos HyperX Pulsefire Dart handlar det om en vikt på 130 gram med sladd inkopplad till musen och 112 gram i trådlöst läge.

ChargePlay Base

Tillsammans med den Qi-kompatibla datormusen lanserar HyperX även just en Qi-laddare. Denna går under namner ChargePlay Base och kommer att finnas tillgänglig att införskaffas separat. Denna kommer utrustad med två ”dynor” för att kunna ladda två enheter samtidigt. Enligt HyperX ska dessa dynor kunna ladda enheter med en effekt på upp till 10 W per dyna. Laddas två enheter samtidigt ligger maxeffekten på 15 W.

Pris och tillgänglighet

Både Pulsefire Dart och ChargePlay Base finns tillgängliga nu hos återförsäljare som bär HyperX-produkter. Vad gäller riktpriset handlar det om 1 289 kronor för den trådlösa datormusen och 749 kronor för Qi-laddaren.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid