Inget har väl undgått att NordicHardware sparkat igång SMPC2004, många deltagare är redan i full gång med att voltmodifiera sina moderkort och leta efter lämpliga processorer. En del resultat har redan börjat dyka in, även om dem kan vara preliminära i vissa fall.


Denna tävling brukar dra till sig rätt extrema kylningslösningar, detta givetvis för att det går ut på att vara värst, och för att vara det så krävs ordentliga medel.
Många tvekar dock inför att utsätta sina komponenter (och sig själva för den delen) för de mest extrema kylningsalternativen, nämligen s.k Torr-is (även kallat DICE, Dry Ice) samt flytande kväve. För dem som är sugna på att prova men inte riktigt vet hur så kan man kika in på Xtremesystems forum, där forumsmedlemmen ”k|ngp|n” visar hur det går till på ett exemplariskt sätt.


Det är ingen direkt guide, men man får en väldigt bra bild av hur ett proffs gör när man konstruerar själva kylbehållaren med mera. Han lyckas även få fram riktigt fina resultat med sin Athlon64 FX55 i kombination med hans luftkylda(!) X800XT.


Förhoppningsvis så kan detta tända överklockningsgnistan i de tveksamma, tänk dock på att det inte är några leksaker det handlar om, vid felaktigt handhavande kan man orsaka ordentliga skador på både komponenter och person. En guide gör en inte till mästare av extremkylning så ta det försiktigt och tänk efter ordentligt innan ni ger er på något liknande.


Mer om utförandet och resultaten kan du alltså läsa på Xtremesystems forum.


Svenska Techsweden.org har även en guide för hantering av Torr is (DICE), den kan man hitta här.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid