Kinesiska Huaweis bidrag till den växande skaran av smarta klockor med Android Wear presenterades under Mobile World Congress tidigare i år, och snart är det dags för en skarp lansering. På plats på IFA 2015 i Berlin tar vi en titt på den runda smartklockan som numera även fungerar till Iphone.

Huawei blir tillsammans med Motorola och LG den tredje stora aktören som släpper en Android Wear-baserad smart klocka med en rund skärm, tänkt att imitera designen hos ett traditionellt analogt armbandsur. I Huaweis fall är det design som står i fokus, med tunna ramar kring skärmen och en boett i metall.

Internt följer Huawei den standard som vi är vana vid att se i nästan alla Android Wear-klockor idag, nämligen en Snapdragon 400-processor med 512 megabyte arbetsminne och 4 gigabyte flashlagring som kan användas för applikationer eller lokalt lagrad musik. Den närmast identiska hårdvaran innebär en gemensam plattform för alla tillverkare som i sin tur innebär att energiåtgången från processorn, prestandan och flytet i operativsystemet inte bör variera mellan tillverkare – däremot kan valet av batteri och skärm påverka batteritiden.

Enligt Huawei kan vi förvänta oss uppåt en och en halv dags användning, så för att vara på säkra sidan bör Huawei Watch laddas varje natt. För ändamålet används en magnetisk dockningsstation som du kan ha liggandes på nattduksbordet och som enkelt hakar fast vid klockan när du lägger ifrån dig den på kvällen.

Fokus är annars på design och klockan som Huawei hoppas ska bli en accessoar kommer likt Apple Watch i en mängd olika modeller och material, den stora skillnaden är att Huawei Watch är rund och just mer påminner om en traditionell klocka.

Huawei Watch lanseras officiellt nästa månad, och med premiumdesign kommer också ett premiumpris; räkna med att lägga cirka mellan 4 000 och 7 000 kronor beroende på modell och val av armband.

Läs mer om IFA:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Bilden längst uppe i vänstra hörnet…
Tjejen: ”Tittut!”

Jag: ”Vad gör du därinne? Kom ut därifrån genast!”

Lal! 😀

Medlem
Wargreymon

Nästan alla idag har en smartphone. Så varför måste man dölja att man har en smartwatch? Vi går en otrolig lång väg för att göra allt för att dölja att det inte är en vanlig klocka på armen. Lever vi fortfarande i ett samhälle där den som hänger med i de tekniska svängarna blir stämplade som nördar? Borde inte i så fall alla som har ett flaggskepp bli stämplade som nördar?