När Huawei presenterade sin första Android Wear-klocka på MWC-mässan i början av mars, hade företaget ingen som helst aning om hur mycket den kan komma att kosta. Nu börjar den svenska återförsäljaren Conrad ta emot förbeställningar för klockan. Med ett pris på 4 650 kronor ser Huawei Watch ut att bli Android Wear-marknadens dyraste klocka hittills.

När nu Apple Watch är på väg till butiker stiger intresset för dyra smartklockor på marknaden. En av Android Wear-marknadens första klocka att ta sig in i denna nya del av marknaden ser ut att bli Huawei Watch. Klockan har dykt upp hos den svenska återförsäljaren Conrad och listas nu för 4 650 kronor. Priset kan knappast ses som slutgiltigt då det enligt Conrads uppskattning återstår 14 veckor innan den skickas till kunder. Med tanke på Conrads historia som en av Huaweis största återförsäljare av smartphones, bör priset ändå vara en bra fingervisning för klockans prissättning.

Huawei_Watch_sverige_conrad

För att sätta 4 650 kronor i ett sammanhang kan det påpekas att Motorola Moto360 kostar 2 000 kronor, att LG G Watch R kostar 2 400 kronor och att LG Watch Urbane kan förbeställas för 3 500 kronor.

Samma men annorlunda

Huawei Watch skiljer sig inte mycket från konkurrenterna när det gäller specifikationer. Klockan använder samma Qualcomm Snapdragon 400-chipset som alla andra och har samma mängd arbetsminne och lagringsutrymme som konkurrenterna. Klockan har dock en mer högupplöst skärm, med 400 x 400 pixlar, och har ett skyddsglas av safir. Den stora skillnaden i jämförelse med konkurrenterna är klockans design som kan påstås vara mer stilren än vissa konkurrenterna.

Missa heller inte vår förhandstitt av Huawei Watch från MWC2015.

Källa: Conrad

Relaterade artiklar:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid