Vi testar 500 000-kronors trådlös VR på MWC 2017

Huawei visar upp trådlös VR-teknik via 5G

0

VR är fortsatt hett och på MWC 2017 testar vi en påkostad arkadlösning som för drygt en halv miljon kronor levererar en helt trådlös VR-upplevelse.

VRStudios har slagit sig samman med mobiltillverkaren Huawei för att visa upp sin senaste trådlösa VR-lösning VRcade. Systemet använder sig av rörelsespårningsteknik för att kapa alla kablar i din VR-miljö. Tillsammans med ett rörelse- och positionssensorer och tiotalet kameror utlovas extremt precis rörelseavkänning.

Resultatet är en uppslukande VR-inlevelse där redaktionen skjuter zombies för glatta livet och verkligen känner sig ”inne i” spelet Även om VRStudios egenutvecklade headset har lägre upplösning än exempelvis HTC Vive och Oculus Rift ger god optik och den precisa motion capture-tekniken en häftig upplevelse.

5G ska öppna för streaming av trådlös VR

Systemet använder sig av trådlösa HDMI-sändare, vilket sägs vara begränsningen för systemets upplösning. Samtidigt ska demonstrationen i Huaweis monter visa vad som skulle vara möjligt med trådlös 5G-teknik: att strömma trådlös VR med mycket låg latens.

VRcade ger en häftig upplevelse och stödet för massvis av samtida spelare är onekligen lockande. Att hitta en lokal som storleksmässigt matchar din plånbok är dock en annan femma.
MWC 2017

Fler artiklar från MWC 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid