Huawei Kirin 970 visas upp på IFA – Kraftfull ”AI-processor” för telefoner

En AI-processor är jäkligt snabb på att känna igen foto

0

Huaweis nya mobilprocessor Kirin 970 marknadsförs som en AI processor, men vad innebär egentligen artificiell intelligens när det gäller mobiltelefoner?

Hur fungerar egentligen artificiell intelligens (AI) när det kommer till mobiltelefoner? Huaweis kommande mobilprocessor Kirin 970 marknadsförs just som en mobilprocessor med AI-funktioner, men betyder detta att din smartphone kommer att bli självständig och försöka förslava mänskligheten?

När det gäller Huaweis nya processor, och många andra produkter idag som skyltar med AI så är det oftast inte riktig artificiell intelligens som det pratas om. Det som menas egentligen är maskininlärning som betyder att processorn kan lära sig mönster och vanor hos användaren för att sedan anpassa sig efter användarens behov.

Rent specifikationsmässigt så bygger Kirin 970 på 10 nanometer och är utrustad med åtta CPU-kärnor och 12 GPU-kärnor och allt som allt består den utav 5,5 miljarder transistorer. Detta i sig är en imponerande specifikation för en mobilprocessor, men Huawei nämner även den AI-krets som finns i processorn som ska leverera 25 gånger mer beräkningskraft vid 50 gånger bättre energieffektivitet.

Exakt vad dessa specifikationer åstadkommer vet vi inte ännu, men Huawei ska lansera sin smartphone Mate 10 som kommer att vara utrustad med Kirin 970 i oktober månad.

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid