Under en presskonferens i Berlin visar Huawei sin nya PC-satsning, med tre bärbara datorer som utmanar jättar som Microsoft, Asus och Apple.

Kinesiska Huawei har fått en stadigt växande marknadsnärvaro i väst de senaste åren. Detta dels som en gigant inom nätverksteknik med bland annat svenska Ericsson som konkurrent, men även som tillverkare av konsumentelektronik med mobiltelefoner hela vägen upp i premiumklassen. Satsningen på PC-marknaden har däremot varit förhållandevis långsam sedan lanseringen av företagets första dator, Matebook, förra året.

Sammanfattning:

  • Huawei lanserar tre nya bärbara datorer: Matebook X, Matebook E och Matebook D
  • Matebook X ska tackla premiumdatorer som Macbook Pro och Asus Zenbook 3, med motsvarande prestanda men helt passiv kylning
  • Matebook E är en konkurrent till Microsoft Surface, med tunna skärmramar, ett nytt tangentbord och en ny penna (Matepen)
  • Matebook D är en billigare 15,6-tumsdator med diskret grafik (Geforce 940MX) och 1080p-skärm
  • Lansering sker i sommar, men utan spikat datum

I år expanderar Huawei den satsningen på allvar med flera nya modeller i Matebook-familjen, i tre olika format. Vi har varit på plats i Berlin för att kika närmare på Matebook D, Matebook E och Matebook X.

Innehåll

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid