Summering

Att svara på samtal på handleden kan vara en smidig funktion att ha till hands, men samtidigt är det värt att tänka på att det inte alltid är en optimal lösning för alla situationer. Främst är det högtalarfunktionen i Smartband Talk som har lite blandad mån av användbarhet – ibland vill du helt enkelt inte att dina samtal ska höras av alla i omgivningen, och att koppla om från armbandet till telefonen och vice versa på resande fot bidrar med extra pillande, vilket är precis det som tanken är att du ska komma ifrån med en sådan här lösning till att börja med. En batteritid på bara en timme vid samtal gör tyvärr inte heller saken bättre.

Huaweis lösning har lite mer finess och kommer i ett lite mer finslipat format, men har istället flera skavanker som hindrar den från att fungera bra som en vardagsklocka. Vi ger Huawei hatten av för armbandets kreativa format, men en klocka vars skärm inte går att läsa av i dagsljus tappar mycket av sin nytta.

Vill du verkligen slippa hålla upp telefonen mot örat och inte heller investera i ett vanligt bluetooth-headset kan de här två armbanden eventuellt vara vad du är ute efter, men i vår mening finns det fortfarande mycket kvar att finslipa för att vi ska kunna ge något av dem en generell utmärkelse. För jämförelser med andra smarta klockor och armband, och en hel del nyttig information kring hur du väljer rätt tillbehör för dig, kan du ta en titt i Svenska Wearables-guiden som kontinuerligt uppdateras med nya produkter.

Huawei Talkband B2

Huawei_Talkband_B2_004

”Talkband B2 är en av de mest unika enheterna vi har testat hittills i den här guiden, och vi får ge hatten av för ett väldigt kreativt koncept. Boetten är lite tjock, men överlag är designen sober och snygg med armbandet i läder. Just att kunna använda enheten som bluetooth-headset är förvånansvärt smidigt i praktiken, även om den hade kunnat sitta lite bättre på plats i örat. Tyvärr innebär skärmdesignen att Talkband B2 är praktiskt taget oanvändbar utomhus, och gesten för att väcka skärmen är så krånglig att det även blir knivigt att använda den smidigt ens inomhus. Det här är verkligen en intressant enhet sett till funktionaliteten, men dessa två punkter gör det svårt att rekommendera den som vardagsklocka till den här prissättningen.” – Svenska Wearables-guiden 2015-05-22

Lägstapris på Prisjakt.se:

Sony Smartband Talk

Sony_Smartband_Talk_001

”Sonys armband du kan prata i har flera punkter som ser bra ut i teorin men som inte fungerar särskilt bra i praktiken. Trots att den använder en e-bläckskärm ligger batteritiden inte alls i klass med konkurrenten Huawei Talkband B2 – en timmes taltid känns inte tillräckligt, helt enkelt. Skärmtypen innebär även att det inte finns någon bakbelysning alls, vilket gör den svår att läsa av i mörker. Chassit känns plastigt och spännet är svårknäppt med en ledig hand. Det finns dock appar vilket är en ovanlig syn för träningsarmband i det här formatet. Vi håller tummarna för att Sony kan finslipa sin design och batteritid till nästa generation, men i sitt nuvarande format är det svårt att ge Smartband Talk en rekommendation.” – Svenska Wearables-guiden 2015-05-22

Cirkapris på Prisjakt.se:

Uppdateringar och utmärkelser i Svenska Wearables-guiden

https://www.nordichardware.se/images/sitegraphics/fullimages/fullimages/fullimages/fullimages/smartwatch_guiden.pngIngen av de två produkterna vi testat i den här artikeln lyckades ta sig över ribban för att få en utmärkelser, och vi kan inte heller notera några tillräckligt stora prisförändringar för att rucka på våra existerande rekommendationer.

Vi inväntar fortfarande spänt att få testa nya klockmodeller som LG G Watch Urbane och Huawei Watch, men dessa ligger fortfarande ytterligare några månader från en svensk lansering. Ser vi till Apple Watch så är kanske den mest intressanta nyheten att klockan numera fått stöd för svenska språkinställningar – en indikation på att en svensk lansering inte ligger allt för långt borta.

Innehåll

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Rille_lkpswerock Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
swerock
Gäst
swerock

”Vi inväntar fortfarande spänt att få testa nya klockmodeller som LG G Watch Urbane och Huawei Watch, men dessa ligger fortfarande ytterligare några månader från en svensk lansering.”

Dem säljer redan LG G Watch Urbane på exempelvis Media Markt. Samt många andra butiker så som Inet med flera. Så inte är den långt bort från lansering då den redan har lanserats.

Rille_lkp
Gäst
Rille_lkp