En av hörnstenarna för smarta klockor och armband är att de kan avlasta din mobiltelefon för att du ska slippa ta upp den ur fickan för sysslor som egentligen inte behöver den stora skärmen – och det kan även gälla telefonsamtal. Vi har testat två smarta armband som extraknäcker som högtalartelefon eller bluetooth-headset!

Att svara på samtal direkt på en klocka eller annan enhet på handleden är ett klassiskt inslag från spionfilmer och science fiction som nu faktiskt hittar in i konsumentprodukter på allvar. Olika enheter har olika sätt att ta sig an tekniken, men grundtanken är densamma – istället för att ta fram telefonen ur fickan ska du kunna svara med ett tryck på enheten du har på handleden.

talkband_smartband_com

Idag tar vi en titt på två smarta armband, ett från kinesiska Huawei och ett från japanska Sony, som båda marknadsförs just som träningsinriktade armband som du även kan använda för dina telfonsamtal. Sony använder ett lite mer jordnära tänk, med en enkel e-bläckskärm och högtalare, medan Huawei tänker lite mer utanför lådan med ett armband som extraknäcker som ett regelrätt bluetooth-headset.

Det här är en sammanfattande artikel baserad på tester från Svenska Wearables-guiden, som löpande uppdateras med nya smarta klockor och armband ur flera olika prisspann och för flera olika plattformar.

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Rille_lkpswerock Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
swerock
Gäst
swerock

”Vi inväntar fortfarande spänt att få testa nya klockmodeller som LG G Watch Urbane och Huawei Watch, men dessa ligger fortfarande ytterligare några månader från en svensk lansering.”

Dem säljer redan LG G Watch Urbane på exempelvis Media Markt. Samt många andra butiker så som Inet med flera. Så inte är den långt bort från lansering då den redan har lanserats.

Rille_lkp
Gäst
Rille_lkp