På IFA-mässan i Berlin introducerade det kinesiska företaget Huawei en ny smartphone kallade Mate S. Den nya modellen introduceras som en uppföljare till Ascend Mate 7 genom att förbättra föregångarens specifikationer och introducera ny teknik till företagets smartphones.

För ett halvår sedan introducerades Huawei Ascend Mate 7 som en ny smartphone från Huawei som fokuserade på ett par egenskaper: stor skärm, stort batteri och ett lågt pris. Nu introduceras uppföljaren Mate S. Den nya modellen introduceras med en ny design som är tänkt att locka fler designinriktade konsumenter.

Inte vad vi förväntat oss

Huawei Ascend Mate 7 hade en sex tum skärm, vilket gjorde den unik på marknaden men också för stor för vissa användare. Mate S är inte riktigt lika stor som sin uppföljare utan har en skärm som är betydligt mindre, 5,5 tum. Skärmen behåller sin föregångares upplösning, 1 920 x 1 080. Detta betyder att den nya modellen bör vara enklare att hålla i en hand och att skärmen har en högre pixeltäthet än sin föregångare.

Mate 7 hade ett gigantiskt batteri, större än 4 000 milliamperetimmar. Mate S har inte ett riktigt lika stort batteri, på grund av sin mindre skärm. Huawei påstår fortfarande att batteriet kan ta användare genom en hel dags användning men detta är inte lika imponerande som Ascend Mate 7 som ofta klarade sig igenom två hela dagar.

Bättre fingeravtrycksläsare

Likt sin föregångare har Mate S en fingeravtrycksläsare på sin baksida. Den nya läsaren sägs vara dubbelt så snabb som sin föregångare och dubbelt så känslig, vilket sägs göra läsaren lättare att använda när fingret är torrt eller blött. Likt Honor 7 kan också läsaren användas för att navigera i telefonens användargränssnitt.

Huawe Mate S väntas nå svenska butiker under oktober månad och säljas med ett rekommenderat pris på 6 300 kronor. Den modell som säljs i Sverige kommer med hög sannolikhet ha 16 gigabyte lagringsutrymme och endast en SIM-kortsläsare.

Läs mer från IFA:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid