Huaweis nya Android-flaggskepp har anlänt. Huawei P8 är en uppföljare till förra årets Huawei Ascend P7 som skeppas med en 5,2 tum skärm och Huaweis egna HiSilicon 930-chipset. De nya komponenterna omges av en ny industridesign i aluminium och glas som mäter 6,4 millimeter i tjocklek. Detta gör Huaweis nya telefon till en av branschens tunnaste.

Förra året lanserades Huawei Ascend P7. I dag presenteras uppföljaren med ett flertal viktiga nyheter. Huawei P8 har en större skärm än sin föregångare. Skärmen mäter nu 5,2 tum och har en upplösning på 1 920 x 1 080, vilket visserligen är samma upplösning som föregångaren. Bakom skärmen och innanför telefonens skal finns Huaweis senaste HiSilicon Kirin 930-chipset som kommer utrustat med åtta processorkärnor. Detta bör ge den nya modellen en betydande prestandaökning i jämförelse med Ascend P7. Processorn får hjälp av 3 gigabyte lagringsutrymme, upp från 2 gigabyte i Ascend P7, och 16 eller 64 gigabyte lagringsutrymme. Alla komponenter får plats i ett format inte tjockare än 6,4 millimeter. Detta är en marginell minskning av telefonens tjocklek sedan Ascend P7, som var 6,5 millimeter tjock, men gör att Huawei fortfarande har en av branschens tunnaste produkt.

Huawei P8 skeppas med en helt ny kamera som visserligen har samma upplösning som sin föregångare, 13 megaxpixel, men ändå sägs ta betydligt bättre bilder. Till skillnad från traditionella kameror använder Huawei P8 sig av en ny sensor som fångar bilder med fyra istället för tre subpixlar. Den fjärde subpixeln sägs fånga mer information om ljusstyrkor för att, i teorin, ta bättre bilder i mörka miljöer. Sensorn får hjälp av ett nytt optiskt bildstabiliseringssystem och en ny bildprocessor för att ge ännu bättre resultat i mörka miljöer.

  Huawei P8 Huawei Ascend P7
Skärmstorlek 5,2 tum 5,0 tum
Skärmupplösning 1 920 x 1 080 1 920 x 1 080
Kamera 13 megapixel 13 megapixel
Processor HiSilicon Kirin 930 HiSilicon Kirin 910
RAM 3 GB 2 GB
Lagringsutrymme 16 GB, 64 GB 16 GB
Batteri 2 650 mAh 2 500 mAh
Tele LTE Cat.6 LTE Cat.4

Telefonens industridesign har förändrats en hel del sedan lanseringen av Ascend P7. Den nya modellen har bytt föregångarens glastäckta baksida med aluminium och täcks nu till stor del av metall. Telefonens framsida täcks givetvis fortfarande av glas men här är ramen runt skärmen mindre än på de flesta konkurrenter.

Huawei P8 lanseras vid ett ännu okänt tillfälle för cirka 500 Euro, med 16 gigabyte, och 600 Euro med 64 gigabyte i fyra färger: champanj, guld, grå och svart. NordicHardware kommer att ta en närmare titt på telefonen under dagen och återkommer med ett videoreportage.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid