Huawei Mate 9 Pro sägs lanseras i nästa månad och det nya flaggskeppet ser ut att bli ruskigt lik konkurrenten Galaxy S7 Edge med sina böjda skärmkanter.

Kinesiska smartphone- och telenätsjätten Huawei jobbar för fullt på sitt nästa smartphoneflaggskepp. Enligt färska rykten kommer toppmodellen, som utvecklas under namnet Long Island, säljas under namnet Mate 9 Pro och bli en premiumtelefon i flera bemärkelser.

Uppgifter går fortfarande isär ifall telefonen får en 5,9 eller en 5,5-tum stor skärm, men upplösningen ska vara spikad till 1 440 x 2 560 pixlar. Det som är mest intressant är dock det faktum att skärmens långsidor är böjda runt telefonens chassi. Likt Samsung Galaxy S7 Edge och nyligen slopade toppmodellen Galaxy Note 7. Mate 9 Pro ska i övrigt få en avlång hemknapp nedanför skärmen ett slimmat aluminiumchassi. Vilket ger ett designspråk som onekligen påminner om koreanska Samsungs senaste toppmodeller. Noterbart är även att telefonen sägs komma med fingeravtrycksläsaren integrerad i hemknappen. Inte på baksidan som illustrationen ovan påvisar.

Kirin 960 och dubbla kameror

Under den böjda skärmen sitter Huaweis nya systemprocessor Kirin 960. Kretsen matchas med 4 till 6 gigabyte minne ska leverera CPU- och GPU-prestanda i toppklass. Lagringsmässigt ska Huaweis nya toppmodell leverera upp till 256 gigabyte integrerad lagring, dubbla SIM-kortsläsare och utrustas med dubbla kamerasensorer. Där vissa rykten talat om dubbla 20 megapixel-kameror medan andra talat om två kompletterande sensorer på 20 megapixel resp. 12 megapixel.

Huawei väntas även presentera sin Huawei Mate 9 som är en 5,9-tums modell med 1080p-skärm utan böjda kanter och troligtvis en lägre prislapp. Enligt rykten är det samtidigt bara Mate 9 Pro som får Android 7.0 Nougat från start medan syskonet Mate 9 får nöja sig med Android 6.0.1.

Huawei sägs planera ett lanseringsevent för Mate 9 den 3:e november. När telefonerna och vilka modeller kommer till Sverige är oklart.
Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
4 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
OrcasAnton KarmehedBengt Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Uppriktigt så var Huawei flera år före Samsung med rundade skärmkanter, då med Huawei Vision / U8850.
Däremot så var det inte tagit så långt som med Samsungs så att man använde krökningen / rundningen i menysystemet, även om UI på Vision var en form av karusell.
comment image

Anton Karmehed
Admin

Hej Bengt-Arne! Du tänker nog på välvda skärmglas skulle jag tro? Samsung Galaxy S7 Edge och Note 7 samt nu Huawei Mate 9 Pro har alltså fysiskt böjda skärmpaneler, det är något som inte använts tidigare på mobiltelefoner. Av den anledningen att det är jäkligt svårt att lösa tekniskt. 😉
Här kan du se lite tydligare hur skärmen faktiskt liksom smiter runt själva chassit.
comment image

Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Stämmer precis Anton!
Som design med välvt skärmglas så är det använt tidigare, däremot så var det inte tekniskt möjligt att böja skärmen precis som du skriver.
Idag finns ju även prototyper som man kan rulla ihop, snacka om elektroniskt papper, för onekligen tankarna till Harry Potter 😉

Anton Karmehed
Admin

hehe ja det är galet vilken teknik de har idag Bengt-Arne, när vi besökte LG Display i Korea var jag ganska mind blown och då är man ändå rätt luttrad! Skärmar som såg ut som en tapet och böjda i alla möjliga former, galet men häftigt! 😀

Medlem
Marviken

Inte konstigt Note 7 var en av de snyggaste telefonerna som släpptes i år och fick Iphone 7 plus att se ut som en billig kineskopia av sig själv, “King Bezel”.
Lärjungen har blivit mästaren…

Anton Karmehed
Admin

Det är faktiskt ganska intressant Marviken, Huawei har gått mycket framåt på senare år och även om man i vissa fall ”lånar/kopierar” av andra är det ju så marknaden fungerar och de har kunskapen och pengarna för att göra det på ett bra sätt.
jag vet mer om Huaweis nya lurar än jag får säga men det ska bli väldigt intressant att se hur Mate 9 Pro står sig mot konkurrensen. 🙂

Orcas
Gäst
Orcas

jag är mest nyfiken på den för det är den första riktiga top luren som har dual sim, Vill slippa att konka runt på 2st på jobbet.

hade samsung s7 e kommit till sverige med dual sim så hade jag tagit den, men nu hoppar jag nog av samsungtåget ett tag