Huawei förbereder en satsning på stationära datorer som innefattar helt specialtillverkade moderkort, processorer samt ett nytt operativsystem och nu har processormodeller Kunpeng 920 testats i Blenders BMW-test.

Huaweis Kunpeng-serie av processorer sträcker kommer i en rad olika modeller med upp till 64 processorkärnor i seriens flaggskepp. Trots att flaggskeppet och andra processorer i serien är menade för datacenter och liknande uppgifter har nu en processormodell hittats monterad inuti en vanlig stationär dator.

Mer specifikt är det ”Kunpeng 920” med åtta kärnor och åtta trådar. Denna bygger på instruktionsuppsättningen ARM v8 och tillverkas på sju nanometers tillverkningsteknik från TSMC. Processorn har tillsammans med ett moderkort vid namn Huawei D920S10, 16 gigabyte DDR4 2 666 Mhz-internminne, ett Radeon RX 550 och en modifierad version av Linux nu testats i Blender.

BMW-testet i Blender slutfördes på 11 minuter och 47 sekunder. Inte direkt i närheten av några världsrekord. Ovanstående video går även igenom hur systemet klarade av att strömma 4K-video men fick kämpa när det kom till lokal uppspelning av video i samma upplösning. Detta tack vare undermålig prestanda när det kommer till avkodning.

Mjukvaruutbudet ska även det vara mindre imponerande. Det krävs en avgift för att ens komma åt själva onlinebutiken med mjukvara och det är inte några större mängder applikationer som finns att tillgå bakom betalväggen enligt ovanstående video.

Huawei Kunpeng 920 ser enligt videon inte ut att vara något ordentligt prestandamonster. Den ger dock en inblick i Kinas framsteg när det kommer till att förlita sig mer på egenutvecklade processorer istället för enheter framtagna av västerländska företag.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid