Huawei Honor Magic – koncepttelefonen som läser av dina ögon

Har du inte "rätt" ögon visar Magic inte allt på skärmen

0

Under CES 2017 passade vi på att spana in Honor Magic från Huawei. Telefonen som kan lära sig dina mönster samt undanhålla information för obehöriga.

Vi tittade och klämde på Huawei Honor Magic under CES 2017. Koncepttelefonen från den kinesiska tillverkaren har en 5,7 tum stor AMOLED-skärm med välvda kanter och en rundad design på hela enheten.

Honor Magic baseras på Android 6.0, något som kan komma att uppdateras till Android 7.0 framöver. Men ovanpå Androids operativsystem så har Huawei även ett eget gränssnitt som kallas för Magic Live. Gränssnittet medför Honors egen mjukvara som på ett sätt agerar som en A.I-assistent. Denna mjukvara låter då telefonen att lägga användarens rutiner på minnet och sedan optimera telefonen på ett vis efter vad användaren behöver den till mest.

Honor Magic döljer information för obehöriga

En ytterligare funktion med telefonen är att den med hjälp av den främre kameran ska kunna känna igen ägarens ögon. Detta kan sedan användas till att undanhålla information så som SMS eller dylikt om en person vars ögon inte är registrerade i telefonen får tag i enheten.

Chanserna för att Honor Magic lär dyka upp i Sverige är små. Telefonen med dess unika funktioner testas för närvarande av Huawei i Kina och är trots allt en koncepttelefon. Men om telefonens unika funktioner visar sig fungera som planerat så är det en intressant titt på vad som kan tänkas komma från Huawei i framtiden.

Andra nyheter från CES 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid