Googles sjunde Nexus-telefon kan komma att tillverkas av det kinesiska företaget Huawei, enligt analytiker. Skulle ryktet stämma blir det smartphoneseriens fjärde tillverkarbyte och med Googles höga krav på mjukvara och kryptering kan samarbetet bli minst sagt intressant.

En gång om året lanserar Google en ny Nexus-telefon. Tanken med produktserien är att ge konsumenter möjlighet att använda en smartphone som fungerar så som Google önskar. Detta betyder att telefonens mjukvara är anpassad av Google efter företagets specifikationer. Sedan starten av Nexus-serien år 2010 har Google samarbetat med HTC, Samsung, LG och Motorola för att tillverka hårdvaran. Nästa Nexus-telefon sägs nu ha det kinesiska företaget Huawei som tillverkare.

Annorlunda samarbete

Det är den kinesiska analytikern Pan Jiutang som påstår sig ha information som säger att Huawei är Nexus-familjens nya tillverkare. Skulle ryktet visa sig vara sant blir det första gången Google startar ett nära hårdvarusamarbete med ett kinesiskt företag.

Huawei är en intressant kandidat för att tillverka en Nexus-telefon då företagets smartphones har en av marknadens hårdast anpassade mjukvara och är en av få tillverkare på marknaden som inte ger användare möjlighet att kryptera sina smartphones. Under det senaste året har Google varit tydliga med att kommunicera fördelarna med kryptering. Motorola Nexus 6 (bild) lanserades exempelvis som Googles första smartphone som hade kryptering aktiverad som standard.

Qualcomm Snapdragon 810

Pan Jiutang påstår också att det är den amerikanska chipsettillverkaren Qualcomm som kommer att tillverka den kommande telefonens processor. Detta kommer knappast som en större överraskning då Nexus-serien drivits av Qualcomm-chipsets i flera år. Qualcomm är dock ett intressant val för Huawei som generellt sett använder sig av sina egentillverkade HiSilicon Kirin-chipsets i sina produkter. Företagets enda moderna undantag är Huawei Watch som drivs av ett Snapdragon 400-chipset, eftersom inget annat chipset tillåts av Google för Android Wear-produkter.

Uttalandet av Pan Jiutang kan inte ses som något annat än ett rykte. Den nya Nexus-modellen kommer troligen lanseras tidigast i höst och mycket kan hända innan dess.

Källa: Wccftech

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Skuggan777ctrl Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
ctrl
Gäst
ctrl

Hoppas på en telefon i lagom storlek. Nya Nex6 är för stor. Nex5 var lagom, inte större tack.

Medlem
Clarence Hogland

[quote name=”ctrl”]Hoppas på en telefon i lagom storlek. Nya Nex6 är för stor. Nex5 var lagom, inte större tack.[/quote]

Jag håller inte med. Men jag gissar att majoriteten håller med dig. Själv var jag glad att ha en telefon jag inte kunde svälja eller flumma bort och kunde hålla bekvämt.
Dock så vill jag se Sony göra en. Fattar fortfarande inte varför dom tackade nej :/

Skuggan777
Gäst
Skuggan777

Snapdragon 810, då kommer med all säkerhet en gratis bordsfläkt att ingå med ett fäste för telefonen framför fläkten, och vips har man förvandlat den till en luftvärmepump. 🙂