Även ett bra pekskärmstangentbord är milavägar ifrån att vara lika effektivt som ett fysiskt, och av den anledningen vill många ha ett smidigt, trådlöst tangentbord antingen för hemmabruk eller att ta med på resande fot. Vi kikar närmare på Logitech K480, som kan anslutas till flera enheter samtidigt.

Som en av världens största tillverkare av datortillbehör har Logitech experimenterat en hel del med trådlösa tangentbord för olika användningsområden. Exempelvis har vi tidigare fått se tangentbord som K810 och K811 från Logitech, vars delade utmärkande egenskap är att de kan parkopplas till upp till tre Bluetooth-enheter samtidigt, för att sedan enkelt växla mellan dem.

På IFA 2014 kikar vi närmare på en ny släkting till K811 och K810, som får namnet K480. Även här kan tangentbordet kopplas till upp till tre enheter, förslagsvis en telefon, en surfplatta och en dator. Nytt med K480 är att man i större grad tar sikte på den mobila marknaden, då tangentbordet har en skåra där en telefon eller surfplatta kan ställas för bekvämare användning. Dessutom använder det sig av två AA-batterier istället för ett inbyggt, smidigt för den som är på resande fot och inte har tillgång till eluttag.

Logitech K480 finns redan listat hos flera svenska återförsäljare för cirka 500 kronor inklusive moms.


Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid