furyx_cf

Det är fortfarande svårt för konsumenter att få tag i AMD:s vattenkylda entusiastgrafikkort Radeon R9 Fury X, men det har inte hindrat en brittisk ingenjör från att skrapa ihop fyra expemplar till samma påkostade system och dela med sig av tidiga prestandatester för fyrvägs Crossfire med den nya Fiji-grafikkretsen.

Förhållandevis få recensenter och konsumenter har vid det här laget lyckats lägga vantarna på ett Radeon Fury X och leveranserna i större volymet förväntas dröja – ännu färre har över huvud taget haft möjlighet att testa de nya grafikkorten i Crossfire. Däremot arbetar Matt Buch som supportingenjör hos AMD i Storbritannien och har således lyckats komma över hela fyra exemplar från Sapphire.

matt-buck-furyx

Korten har fått ett nytt hem i ett påkostat system som Buck kallar The Furious Red Baron, tillsammans med en Intel Core i7-5960X som överklockats till 4,5 gigahertz. Därefter kördes tester i 3D Mark Fire Strike Ultra med olika Crossfire-kombinationer för att ge en bild av kortets Crossfire-skalning.

3dmark-fury-crossfire

Konfiguration Poäng (overall) Poäng (GPU) Relativ skalning (GPU)
1 x R9 Fury X 4 337 poäng 4 260 poäng  
2 x R9 Fury X 7 557 poäng 7 754 poäng 91%
3 x R9 Fury X 10 801 poäng 11 599 poäng 91%
4 x R9 Fury X 13 286 poäng 15 102 poäng 89%

OBS! Testerna är ej genomförda eller verifierade av Nordichardware

Vi har inte fått se validering för alla resultaten, men om de stämmer så ligger skalningen för 3DMarks grafikpoäng genomgående på cirka procent, vilket verkligen inte är ett dåligt resultat. Samtidigt ger syntetiska tester som 3DMark inte hela bilden för en sådan här lösning, så det hade varit särskilt intressant att göra tester med faktiska speltitlar och således se hur stor inverkan drivrutiner och optimeringar har på prestandaskalningen.

Förhoppningsvis kommer fler liknande tester bli möjliga när AMD:s nya flaggskepp väl finns tillgängligt i större volymer.

Källa: Legitreviews

Relaterade artiklar

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
metalmuminMarquzzMemyselfandi Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Memyselfandi
Gäst
Memyselfandi

Citat: ”men om de stämmer så ligger skalningen för 3DMarks grafikpoäng genomgående på cirka procent”. Väldigt informativt :).

Marquzz
Medlem
Marquzz

PC Perspective har gått och köpt 3st såg jag på FB, så det kommer nog snart X-fire prestandatester 🙂

metalmumin
Gäst
metalmumin

Det verkar vara en ”Technical Support Engineer @AMDCare” som Legitreviews fått siffrorna ifrån. Killen har benchat 4x konfigurationen i flertalet spel (3st än sålänge). Det verkar som att kortens prestanda inte riktigt skalar i vissa spel (läs: drivrutinerna är ännu inte 100%), och i vissa spel skalar det fantastiskt bra.

Fler benchmarks: https://twitter.com/TheMattB81
http://forums.overclockers.co.uk/showpost.php?p=28241851&postcount=1575
http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?p=28241271&posted=1#post28241271
http://www.3dmark.com/3dm/7506633