Efter en tids väntan har det blivit dags för ett nytt VR-headset från HTC Vive i form av Vive Pro 2 för premiumsegmentet. Ett headset som tar ett steg uppåt rent specifikationsmässigt på flera håll jämfört med sin föregångare.

HTC har nu introducerat VR-headsetet Vive Pro 2 för premiumsegmentet. Den förstnämnda tar många designval från sin föregångare men lägger till en rad uppgraderingar i form av upplösning, uppdateringsfrekvens och bredden på synfältet.

HTC Vive Pro 2 kommer med två skärmar med en 2,5K-upplösning för en 5K effektiv upplösning. Dess uppdateringsfrekvens har skrämts upp ordentligt jämfört med originalet och ligger nu på 120 Hz samtidigt som dess synfält tack vara en staplad linsdesign listas som 120 grader. Allt som allt hoppar HTC på att kunna få bort den så kallade skärmdörreffekten så mycket som möjligt med det kortare avståndet mellan de interna skärmarnas pixlar.

Vive Pro 2 kommer även med Display Stream Compressing (DSC) vilket HTC menar ska erbjuda bästa möjliga bildkvalité när headsetet är kopplat till ett grafikkort via Displayport. Andra specifikationer inkluderar ett manuellt justerbart avstånd mellan linserna, 3D Spatial Audio samt Hi-Res-certifierade inbyggda hörlurar.

HTC Vive Pro 2 kommer att finnas tillgängligt att förbeställas i fristående format från och med den 22 maj och dess faktiska lanseringsdatum är satt till den 4 juni. Prislappen hamnar här på 8 899 svenska kronor och senare framåt hösten förväntas HTC lansera ett paket med headsetet, basstationer och handkontroller.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid