Bara en dag efter att presentationen läckt ut har HTC nu avtäckt VR-headsetet Vive Flow. Ett fristående headset som inte kommer med siktet inställt på Oculus Quest 2 utan fokuserar istället på VR för mobila enheter.

När presentationsbilderna för HTC:s nyaste VR-headset Vive Flow läckte ut tidigare under veckan framgick det inte helt vad för typ av headset det faktiskt rörde sig om. Nu har tillverkaren tagit bladet från munnen och avtäckt sitt senaste alster. Istället för att komma med siktet inställt på till exempel Oculus Quest 2 kommer HTC här med fokus på bärbara VR-upplevelser för mobila enheter.

HTC Vive Flow

Sett till specifikationer rör det sig om 1 600 x 1 600 pixlar per öga i upplösning, en uppdateringsfrekvens på 75 Hz och 100 graders synfält. Då det rör sig om en VR-lösning för mobila enheter är det en Android smartphone som blir styrdonet för den virtuella verkligheten. Just nu finns det inget stöd för Apple-enheter som iPhone eller iPad.

Det blev ingen högpresterande, fristående enhet från HTC denna gång. Istället nämner tillverkaren saker som meditation, avkoppling, Netflix-tittande och produktivitet som Vive Flows användningsområden.

HTC Vive Flow finns att förbeställa nu till ett pris om 599 euro. Dess officiella lansering kommer att ske någon gång under november månad.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid