VR-headsetet HTC Vive Cosmos är nu officiellt fullständigt avtäckt med specifikationer, lanseringsdatum och riktpris som nu alla har bekräftats av tillverkaren.

Tidigare under veckan bekräftade HTC att deras kommande VR-headset Vive Cosmos skulle bli tillgängligt att förboka från och med idag. Detta skulle ackompanjeras av en fullständig redogörelse av enhetens specifikationer och dess riktpris. Ett löfte HTC nu visat sig hålla.

HTC Vive Cosmos kommer mycket riktigt att finnas tillgängligt att förboka från och med idag. Det riktpris HTC satt för sin kommande enhet är 9 590 kronor och den officiella lanseringen kommer att inträffa den 3 oktober.

HTC Vive Cosmos specifikationer

När det kommer till VR-headsetet specifikationer är det en total upplösning på 2 880 x 1 700 pixlar delat över två LCD ”real RGB”-skärmar, en för varje öga. Detta är en ökning med 88 procent jämfört med HTC:s originalmodell. De nya skärmarna ska ha 40 procent högre subpixel-antal vilket ska reducera nätdörsseffekten användare kan uppleva i VR-headsets.

Sett till skärmarnas uppdateringsfrekvens handlar det om 90 hertz (Hz) och synfältet kommer att ligga på 110 grader.

För ljud kommer HTC Vive Cosmos med en uppsättning inbyggda stereohögtalare.

De anslutningar som finns på headsetet kommer i form av DisplayPort 1.2, USB-C 3.0 samt en proprietär anslutning för de modifikationer till headsetet HTC planerar att lansera vid senare tillfällen.

Modifikationer för framtidssäkerhet

En nyhet med Cosmos är att HTC kommer att lansera modifikationer för headsetets framsida användare kommer att kunna införskaffa vid ett senare tillfälle. Den första modifikationen som avtäckts är en ny frontpanel som ska göra headsetet kompatibelt med befintliga externa Lighthouse-fyrar för den som inte vill förlita sig på headsetets inside-out spårning.

Vad gäller spårningen hos HTC Vive Cosmos är det som tidigare nämnt så kallad inside-out spårning som innebär att headsetet utrustas med kameror i själva enheten som spårar headsetets position i spelområdet.

Cosmos kommer även att vara kompatibelt med HTC:s existerande trådlösa adapter för den som vill slippa vara kedjad till sin dator via kablar för att använda headsetet.

Pris och tillgänglighet

Som tidigare nämnt är det den 3 oktober headsetet lanseras. Prislappen kommer att ligga på 9 590 kronor. Den som vill modifiera sitt headset med den modifikation som har avtäckts kommer dock att få vänta till det första kvartalet av nästa år.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid