Virtuell verklighet siktar på ett starkt år 2018 och snart är det dags för HTC Vive Pro att ta sin plats på butikshyllorna, i samma veva passar HTC på att uppdatera hårdvarukraven för den nya modellen.

Det kan kännas som att virtuell verklighet har tappat lite av sin ånga under det senaste året. Dock siktar både Oculus med sin kommande Go-modell och HTC med Vive Pro på att göra 2018 till ett äkta VR-år.

HTC Vive Pro dök först upp i början av året och lanseringen kommer att ske nu under våren. Originalversionen av HTC Vive kom med en upplösning på 2 160 x 1 200 pixlar, 1 080 x 1200 pixlar per öga. Den uppdaterade versionen kommer med en 77% högre upplösning på 2 880 x 1 600 pixlar, 1 400 x 1 600 pixlar per öga.

Vive Pro kommer även med en högre pixeldensitet, till skillnad från originalet vars skärmar hade 477 pixlar per tum (ppi) kommer den nya Pro-modellen med 615 ppi.

Till den högre upplösningen kommer även högre krav på användarnas hårdvara i datorerna som ska driva VR-upplevelsen. HTC rekommenderar nu att användares VR-riggar i grafikkortsväg är utrustade med ett Nvidia Geforce GTX 1070, ett AMD Radeon RX Vega 56 eller modeller med högre prestanda än så.

Sett till övriga hårdvarukrav så ligger man kvar på samma nivå som för den tidigare modellen. Det är en processor i form av en Intel Core i5-4590, en AMD FX 8350 eller bättre. Även minst fyra gigabyte (GB) RAM-minne samt Windows 8.1 eller Windows 10 står på listan.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Morkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Nu glömde nämna att HTC Vive Pro stöder även Linux.